Quantcast
Γαλλία: Τη σύσταση ειδικής αστυνομικής δύναμης ζητούν οι τουριστικές επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Τη σύσταση ειδικής αστυνομικής δύναμης ζητούν οι τουριστικές επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Ο τουριστικός κλάδος της Γαλλίας κάλεσε σήμερα τις αρχές της χώρας να συστήσουν μια ειδική αστυνομική δύναμη στο Παρίσι για να καταπολεμηθούν τα εγκλήματα σε βάρος τουριστών, καθώς οι τουρίστες αποφεύγουν τη γαλλική πρωτεύουσα επειδή φοβούνται για την ασφάλειά τους.

Οι αφίξεις ξένων τουριστών στη Γαλλία θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 4% έως 5% φέτος μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών και τις κατ’ επανάληψη ληστείες με θύματα Ασιάτες τουρίστες, όπως προειδοποίησε η Alliance 46.2, μια ομάδα που εκπροσωπεί εταιρίες οι οποίες βασίζονται στους ξένους τουρίστες. Στα μέλη της περιλαμβάνονται τα πολυκαταστήματα Galeries Lafayette, τα θέρετρα οργανωμένων διακοπών Club Med και η αλυσίδα ξενοδοχείων AccorHotels.

«Η εικόνα της Γαλλίας έχει επιδεινωθεί σοβαρά και είναι πιθανόν ο αντίκτυπος να είναι αισθητός και το 2017. Η ανάκαμψη κατά συνέπεια ίσως είναι μακρά», δήλωσε.

Η ένοπλη ληστεία σε βάρος της σταρ των τηλεριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν την Δευτέρα επέτεινε την κατάσταση.

Η μείωση στον αριθμό των επισκεπτών, εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 40 ετών και θα θέσει σε κίνδυνο έως και 30.000 θέσεις εργασίας στον γαλλικό τουριστικό κλάδο, ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι ξένοι τουρίστες αποφεύγουν τη Γαλλία μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών ενόπλων τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζώη σε 130 άτομα. Τον Ιούλιο, ένοπλος έριξε το φορτηγό που οδηγούσε πάνω σε πλήθος στη Νίκαια της γαλλικής Ριβιέρας, σκοτώνοντας 86 άτομα.

Οι συχνές ληστείες σε βάρος ξένων τουριστών, κυρίως Ασιατών, έχουν επιτείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια, επεσήμανε η Alliance 46.2.

Ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 7-8% του γαλλικού ΑΕΠ και απασχολεί περίπου 2 εκατ. άτομα. Η γαλλική κυβέρνηση υποσχέθηκε τον περασμένο μήνα περισσότερη βοήθεια για τον κλάδο, ανεβάζοντας στα 10 εκατ. ευρώ την κρατική συνεισφορά στην καμπάνια προώθησης της χώρας στο εξωτερικό. Η Γαλλία είναι η χώρα με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο. Πέρυσι, υποδέχθηκε σχεδόν 85 εκατ. ξένους τουρίστες, ενώ στοχεύει σε 100 εκατ. ξένους επισκέπτες έως το 2020.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.