Quantcast
Γερμανία: Οι δαπάνες για τους μετανάστες και το πετρέλαιο ενισχύουν την ανάπτυξη - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Οι δαπάνες για τους μετανάστες και το πετρέλαιο ενισχύουν την ανάπτυξη

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό μεγαλύτερο του αναμενόμενου φέτος χάρη στις αυξημένες κρατικές δαπάνες για τους μετανάστες, τις μειωμένες τιμές πετρελαίου και την χαμηλότερη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

«Η ανοδική πορεία της γερμανικής οικονομίας είναι ισχυρή», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η γερμανική οικονομία διατηρεί την πορεία της «εν μέσω ενός δύσκολου εμπορικού περιβάλλοντος».

«Η παγκόσμια οικονομία δεν κινείται ομαλά», δήλωσε ο Γκάμπριελ, προσθέτοντας ότι ο αντίκτυπος από την απόφαση της Βρετανίας υπέρ του Brexit στη γερμανική οικονομία ήταν μέχρι στιγμής περιορισμένος αλλά ότι θα γίνει περισσότερο αισθητός μεσοπρόθεσμα.

Η κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για το ρυθμό ανάπτυξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας το 2016 στο 1,8% από το 1,7% προηγουμένως. Αντίθετα, υποβάθμισε την εκτίμηση για το 2017, προβλέποντας ρυθμό ανάπτυξης 1,4% αντί για 1,5%. Για το 2018, η κυβέρνηση αναμένει ο ρυθμός ανάπτυξης να επιταχυνθεί και πάλι στο 1,6%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.