Quantcast
Όπερμαν: Θα υπάρξει προσέγγιση μεταξύ των τριών κομμάτων μέχρι της εθνικές εκλογές του 2017 - enikonomia.gr
share

Όπερμαν: Θα υπάρξει προσέγγιση μεταξύ των τριών κομμάτων μέχρι της εθνικές εκλογές του 2017

δημοσιεύτηκε:

«Είναι καιρός να συζητήσουμε εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατός ο κόκκινο-κόκκινο-πράσινος συνασπισμός και σε ομοσπονδιακό επίπεδο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) σε συνέντευξή του στο Spiegel.

O Tόμας Όπερμαν κατατάσσεται στη δεξιά πτέρυγα του SPD και δεν ανήκει ακριβώς στους υπέρμαχους μιας συνεργασίας Σοσιαλδημοκρατών-Αριστεράς (Die Linke) και Πρασίνων (Die Gruenen). Λόγω της ανόδου του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), τάσσεται όμως υπέρ της εξάντλησης όλων των δυνατοτήτων για τη δημιουργία ενός τέτοιου συνασπισμού σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης επισημαίνει πάντως ότι το κόμμα της Αριστεράς πρέπει αφενός μεν, να μετακινηθεί από τις θέσεις του σε θέματα όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, αφετέρου δε, να μπορεί ένα τέτοιο σχήμα «να σταθεί οικονομικά και να είναι συμβατό με τις σοσιαλδημοκρατικές αξίες».

Ο Όπερμαν επαναλαμβάνει έτσι την πάγια θέση του κόμματός του ότι ένας κοκκινο-κοκκινο-πράσινος συνασπισμός είναι εφικτός σε εθνικό επίπεδο, εάν μετακινηθεί από ορισμένες πάγιες και σημαντικές θέσεις της η Αριστερά. Το νέο είναι, όμως, ότι βλέπει θετικές πιθανότητες για την έκβαση της σχετικής συζήτησης με τους εν δυνάμει εταίρους, η οποία μπορεί να διεξαχθεί «προς στην επιθυμητή κατεύθυνση», όπως είπε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD εξέφρασε, μάλιστα, την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει προσέγγιση μεταξύ των τριών κομμάτων μέχρι της εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2017.«Η Αριστερά θα το σκεφτεί. Ηγετικά στελέχη της αντιλαμβάνονται ότι η αντιπολίτευση σε όλα δεν έχει πλέον αποτέλεσμα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.