Quantcast
DW: Συνελήφθη ο καταζητούμενος για τρομοκρατία - enikonomia.gr
share

DW: Συνελήφθη ο καταζητούμενος για τρομοκρατία

δημοσιεύτηκε:

«Κουραστήκαμε, αλλά είμαστε πανευτυχείς: ο ύποπτος για τρομοκρατική δράση αλ Μπακρ συνελήφθη μέσα στη νύχτα στη Λειψία», ανακοίνωσαν μέσω twitter οι αστυνομικές αρχές της Λειψίας, οι οποίες είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του από το Σάββατο καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Spiegel η αστυνομία συνέλαβε τον 22χρονο Σύρο Τζάμπερ αλ Μπqκρ, ο οποίος μάλιστα έχει καταγραφεί ως πρόσφυγας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι ενός συμπατριώτη του στη Λειψία.

Συγκεκριμένα, ο ύποπτος πλησίασε έναν άλλο Σύρο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λειψίας, ρωτώντας τον εάν μπορεί να διανυκτερεύσει στο σπίτι του. Στη συνέχεια ο δεύτερος τον προσκάλεσε σπίτι του, ωστόσο ενημέρωσε παράλληλα την αστυνομία καθώς είχε ακούσει ότι καταζητείται από τις αρχές. Οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας εντόπισαν τελικά τον ύποπτο δεμένο στο διαμέρισμα του συμπατριώτη του.

Σημαντική ποσότητα εκρηκτικών

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο όταν η αστυνομία του Κέμνιτς -όπου ζούσε ο καταζητούμενος- επιχείρησε να τον συλλάβει στο διαμέρισμά του καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι σχεδίαζε άμεσα τρομοκρατική επίθεση. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης όμως ο αλ Μπακρ κατάφερε να διαφύγει και να φτάσει στη Λειψία, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 80 περίπου χλμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Süddeutsche Zeitung, NDR και WDR, στο διαμέρισμά του εντοπίστηκε σημαντική ποσότητα εκρηκτικών, μεταξύ άλλων ένα κιλό χημικών, μισό κιλό μείγματος εκρηκτικής ύλης αλλά και πυροκροτητές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βόμβας.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον 22χρονο να διατηρούσε διασυνδέσεις με το ISIS μέσω ίντερνετ και να είχε συζητήσει με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ήδη για πιθανούς στόχους, με κυριότερους αεροδρόμια του Βερολίνου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο Κέμνιτς συνελήφθη χθες κι άλλος ένας ύποπτος άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε επαφές με τον αλ Μπακρ.

Πηγή: DW


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.