Quantcast
Γερμανία: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Οκτώβριο - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Οκτώβριο

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερο του αναμενόμενου βελτιώθηκε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα το ινστιτούτο ZEW, σε μια ένδειξη ότι οι επενδυτές είναι περισσότερο αισιόδοξοι για τις προοπτικές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας τους ερχόμενους μήνες.

Τα απρόσμενα ισχυρά στοιχεία περιόρισαν περαιτέρω τις ανησυχίες ότι η γερμανική οικονομία θα μπορούσε να βαίνει προς σημαντική επιβράδυνση το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στις 6,2 μονάδες από τις 0,5 μονάδες του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 4,3 μονάδες.

Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών ανήλθε στις 59,5 μονάδες από τις 55,1 τον Σεπτέμβριο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 55,5.

«Το βελτιωμένο οικονομικό κλίμα είναι ένδειξη μιας σχετικά ισχυρής οικονομικής δραστηριότητας», ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος του ινστιτούτου Αχίμ Βαμπάχ.

Στην έρευνα του ZEW, που πραγματοποιήθηκε από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου, συμμετείχαν 213 αναλυτές και επενδυτές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.