Quantcast
Caritas: Οι Ιταλοί που ζητούν οικονομική βοήθεια στον Νότο είναι περισσότεροι από τους ξένους - enikonomia.gr
share

Caritas: Οι Ιταλοί που ζητούν οικονομική βοήθεια στον Νότο είναι περισσότεροι από τους ξένους

δημοσιεύτηκε:

«Οι Ιταλοί που μας ζητούν βοήθεια λόγω της φτώχειας στην οποία βρίσκονται στις νότιες περιφέρειες της χώρας είναι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς», υπογραμμίζει η καθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas στην ετήσια έκθεσή της, η οποία παρουσιάσθηκε σήμερα.

Πιο αναλυτικά, στα κέντρα βοήθειας της Caritas, τα οποία παρέχουν κυρίως τροφή, φάρμακα και ρουχισμό, σε πανιταλικό επίπεδο απευθύνονται κυρίως ξένοι σε ποσοστό 57,2%.

Όμως σε ό,τι αφορά τον νότο της χώρας (σε περιοχές που περιλαμβάνουν μεγάλες πόλεις όπως το Παλέρμο, τη Νάπολη και το Μπάρι) τα δεδομένα αλλάζουν: το 66,6% των ανθρώπων που μπαίνει σε ένα κέντρο Caritas για να ζητήσει βοήθεια έχει την ιταλική υπηκοότητα.

Συνολικά σε όλη την Ιταλία τα κέντρα παροχής βοήθειας της καθολικής αυτής οργάνωσης είναι 1.649. Κατά κύριο λόγο, οι πολίτες που ζητούν στήριξη έχουν οικονομικά προβλήματα (σε ποσοστό 76,9%), έχουν χάσει την δουλειά τους (57,2%) ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν κατοικία (25%).

Τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν σήμερα δείχνουν και μια άλλη σαφή αλλαγή τάσης, σε ό,τι αφορά το όλο αυτό φαινόμενο: για πρώτη φορά, το ποσοστό των ανδρών που απευθύνθηκαν, κατά το 2015, στην Caritas (49,9%) ήταν ουσιαστικά ίδιο με εκείνο των γυναικών (50,1%). Τα περασμένα χρόνια, ο αριθμός των γυναικών ήταν πάντα υψηλότερος, λόγω και ριζωμένων κοινωνικών και ψυχολογικών φαινομένων

Σύμφωνα με την έρευνα, ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας 4,5 εκατομμύρια Ιταλοί. Όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό των τελευταίων δέκα ετών και, βάσει των στοιχείων του 2015, εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο να βρεθούν σε αυτή την άκρως δύσκολη κατάσταση, είναι οι νέοι από 18 μέχρι 34 ετών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.