Quantcast
Ομπάμα: Η λιτότητα επιβράδυνε την ανάπτυξη στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Ομπάμα: Η λιτότητα επιβράδυνε την ανάπτυξη στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» παραχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και στο πλαίσιο αυτής κλήθηκε να σχολιάσει τα οικονομικά τεκταινόμενα στην Ευρώπη και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ενάντια στον αποπληθωρισμό.

«Πιστεύω ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν συνεισφέρει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Σε μερικές χώρες, βλέπουμε εδώ και χρόνια στασιμότητα, που έχει πυροδοτήσει οικονομικές απογοητεύσεις και ανησυχίες σε όλη την ήπειρο και ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, οι οποίοι είναι πιο πιθανό να είναι άνεργοι», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μπαράκ Ομπάμα και προσέθεσε:

«Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω ότι το όραμα και οι φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είναι τόσο σημαντικά στοιχεία. Ξέρει ότι χώρες όπως η Ιταλία θα πρέπει να συνεχίσουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, την τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων και την καινοτομία».

Και κατέληξε: «η Ιταλία είναι εδώ και καιρό ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους και γείτονες των ΗΠΑ. Νομίζω ότι η εμπειρία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών αποδεικνύει τη σοφία της προσέγγισής μας. Λίγο αφού ανέλαβα τα καθήκοντά μου, υλοποιήσαμε μέτρα για την τόνωση της οικονομίας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.