Quantcast
ΗΠΑ: 300.000 δολάρια για την αποκατάσταση των κόκκινων παπουτσιών της Ντόροθι - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: 300.000 δολάρια για την αποκατάσταση των κόκκινων παπουτσιών της Ντόροθι

δημοσιεύτηκε:

Το Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας της Ουάσινγκτον συγκέντρωσε μέχρι χθες αργά το βράδυ περίπου το ένα τρίτο των 300.000 δολαρίων που ελπίζει να συλλέξει από μια εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των διάσημων κόκκινων υποδημάτων που φορούσε η Ντόροθι, η ηρωίδα στην ταινία “Ο Μάγος του Οζ”.

Το ζευγάρι των παπουτσιών που κατασκευάστηκε πριν από 80 χρόνια και λατρεύτηκε μέσα από την ταινία του Βίκτορ Φλέμινγκ του 1939, χρήζει άμεσης επισκευής για να ξαναβρεί την αλλοτινή του λάμψη, βεβαιώνει το μουσείο, το οποίο εγκαινίασε το πρόγραμμά του τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα Kickstarter.

Το Σμιθσόνιαν, ένα δημόσιο-ιδιωτικό ίδρυμα που διαχειρίζεται τα περισσότερα μουσεία της αμερικανικής πρωτεύουσας, ανάμεσά τους αυτό της Αμερικανικής Ιστορίας, συγκέντρωσε περισσότερα από 88.000 δολάρια μέχρι αργά χθες. Μένουν 29 ημέρες ακόμη για να συλλέξει περισσότερα από 200.000 δολάρια που υπολείπονται ώστε τα παπουτσάκια να ξαναβρούν το εκθαμβωτικό “ρουμπινί” τους χρώμα, όπως αναφέρει και το hashtag της εκστρατείας (#keepthemruby).

Οι συντηρητές του μουσείου διαμαρτύρονται κυρίως, προβάλλοντας και σχετικές φωτογραφίες, ότι η γυαλάδα των παπουτσιών έχει χαθεί και το θαμπό τους πλέον χρώμα απέχει μακράν από τη μαγεία και το όνειρο που έπλασε η κλασική ταινία, όταν ένας ανεμοστρόβιλος μετέφερε τη μικρή Ντόροθι στη μαγική χώρα του Οζ…

Τα παπούτσια που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ στην αγαπημένη ταινία εκτίθενται σχεδόν μόνιμα στο National Museum of American History από το 1979, όταν αποτέλεσαν το αντικείμενο ανώνυμης δωρεάς.

Το Σμιθσόνιαν είχε ήδη απευθυνθεί στη γενναιοδωρία του κόσμου πέρυσι, όταν συγκέντρωσε 719.779 δολάρια διεξάγοντας μια άλλη εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης για την αποκατάσταση της διαστημικής στολής του Νιλ ‘Αρμστρονγκ, η οποία εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.