Quantcast
Κλίντον: Μαριονέτα της Ρωσίας ο Τραμπ - enikonomia.gr
share

Κλίντον: Μαριονέτα της Ρωσίας ο Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

Ένα από τα κεντρικά θέματα στη χθεσινοβραδινή τρίτη και τελευταία τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον ήταν και το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Νοεμβρίου.

Η Κλίντον χαρακτήρισε τον Τραμπ “μαριονέτα της Ρωσίας,” με τον Τραμπ να επισημαίνει ότι ο Πούτιν αποδείχτηκε εξυπνότερος της πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Παράλληλα, η Κλίντον αναφέρθηκε στην άρνηση του Τραμπ να καταδικάσει τον Πούτιν και τη Ρωσία αναφορικά με τις πρόσφατες ηλεκτρονικές υποκλοπές μηνυμάτων. “Θα έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στον Βλαντιμίρ Πούτιν από ό,τι στους αξιωματούχους των στρατιωτικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ, που έχουν ορκιστεί να μας προστατεύουν,” τόνισε η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Τόσο οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, όσο και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, έχουν γνωστοποιήσει ότι για τις πρόσφατες ηλεκτρονικές υποκλοπές στην Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και τη δημοσιοποίηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων, είναι υπεύθυνη η ρωσική ηγεσία.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ απορρίπτει την ιδέα ότι είναι κοντά με τον Πούτιν, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι θα έχει μία καλύτερη σχέση με τη Ρωσία, σε σύγκριση με την Κλίντον.

“Ο Πούτιν είπε καλά πράγματα για μένα. Δεν τη σέβεται, όπως δε σέβεται και τον πρόεδρό μας. Θέλω να σας πω ότι αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα,” δήλωσε ο ίδιος.

Προκαλώντας την απάντηση της Κλίντον: “Αυτό θα συμβεί γιατί θα έχει μια μαριονέτα ως πρόεδρο των ΗΠΑ. “Όχι εσείς είστε η μαριονέτα,” ανταπάντησε ο Τραμπ, για να συνεχίσει: “Ο Πούτιν έχει ξεπεράσει στην εξυπνάδα αυτήν και τον Ομπάμα, σε κάθε απλό βήμα.”

Η Κλίντον από την πλευρά της υποστήριξε ότι ο Τραμπ υπήρξε “αλαζονικός” με τα πυρηνικά όπλα και γι’ αυτό στερείται της εμπιστοσύνης στη διαχείριση των κωδικών εκτόξευσης τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.