Quantcast
Γερμανία: Η γήρανση του πληθυσμού πλήττει τα φορολογικά έσοδα - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Η γήρανση του πληθυσμού πλήττει τα φορολογικά έσοδα

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση του δημόσιου χρέους και αύξηση των φορολογικών εσόδων θα προκαλέσει στη Γερμανία η ταχύτατη γήρανση του πληθυσμού της, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Handelsblatt», η οποία επικαλείται στοιχεία εσωτερικής έκθεσης του Υπουργείου Οικονομικών.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως στο πλαίσιο των σεναρίων που προβλέπουν υψηλά επίπεδα μετανάστευσης και ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, η μείωση του πληθυσμού μπορεί να προκαλέσει πτώση έως και 20% στα έσοδα από φόρους εισοδήματος και πωλήσεων μέχρι το 2060. Το ποσοστό είναι ακόμη πιο… τρομακτικό, αν αναλογιστεί κανείς πως αντανακλά την ετήσια πτώση δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στις δαπάνες της γερμανικής κυβέρνησης.

Στο ρεπορτάζ της «Handelsblatt» επισημαίνεται πως «η δημογραφική ωρολογιακή βόμβα που αντιμετωπίζει η Γερμανία αποτελεί αγαπημένο θέμα συζήτησης για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επανέλαβε σε πρόσφατη ομιλία της στο Λάιπτσικ ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει πιο ελκυστική προς τους ξένους εργαζομένους με δεξιότητες».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.