Quantcast
ΗΠΑ: Αφροαμερικανοί και Λατίνοι θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα στη Φλόριντα - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Αφροαμερικανοί και Λατίνοι θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα στη Φλόριντα

δημοσιεύτηκε:

Τα προεκλογικά επιτελεία των δύο προεδρικών υποψηφίων Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον στις ΗΠΑ, γνωρίζουν καλά ότι καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Νοεμβρίου θα έχουν οι ψήφοι των Αφροαμερικανών και των Λατίνων ψηφοφόρων, όπως επίσης και των ψηφοφόρων των διάφορων μειονοτήτων.

Η εκλογική δυναμική των παραπάνω ομάδων γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη στις πολιτείες αποφασιστικού ρόλου για το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως είναι η Φλόριντα.

Έτσι, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της στην αναφερόμενη πολιτεία, η Χίλαρι Κλίντον επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις τηλεοπτικών παραγωγών (Univision studio) στην περιοχή Ντόραλ της Φλόριντα, όπου και εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό σόου “El Gordo y La Flaca” (Ο Χοντρός Άντρας και η Αδύνατη Γυναίκα), το οποίο απευθύνεται στους ισπανόφωνους και παρουσιάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, από την τηλεόραση.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η εμφάνιση της Κλίντον στο αναφερόμενο σόου αποδεικνύει πρακτικά τη σημασία που προσδίδει η προεκλογική εκστρατεία της στους ισπανόφωνους, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 29 εκλεκτορικές ψήφοι της πολιτείας.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων σε παναμερικανικό επίπεδο (Reuters/Ipsos States of the Nation project) η Κλίντον διατηρεί ένα αποφασιστικό προβάδισμα στην προσπάθεια εξασφάλισης των 270 εκλεκτόρων που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.