Quantcast
Λάμπσντορφ: Ατελέσφορος εταίρος σε διεθνείς διαπραγματεύσεις η ΕΕ - enikonomia.gr
share

Λάμπσντορφ: Ατελέσφορος εταίρος σε διεθνείς διαπραγματεύσεις η ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Η ανικανότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης να καταλήξει στην συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τον Καναδά (CETA) είναι σκανδαλώδης και μπορεί να πλήξει την ικανότητα της Ενωσης να διαπραγματευθεί μελλοντικές συμφωνίες, δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αλεξάντερ Λάμπσντορφ.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποδεικνύεται ατελέσφορος εταίρος σε διεθνείς διαπραγματεύσεις μέσω αυτής της εξ ολοκλήρου εσφαλμένης διαδικασίας», δήλωσε ο γερμανός ευρωβουλευτής της συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο δίκτυο Deutschlandfunk εκφράζοντας την ελπίδα ότι το Βέλγιο θα επεξεργαστεί τα ζητήματά του ως προς τη CETA, ώστε να γίνει δυνατή η υπογραφή της εντός του έτους.

Επικριτικές δηλώσεις για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωση διατύπωσαν και δύο ακόμη γερμανοί ευρωβουλευτές.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δήλωσε στο δίκτυο Hessischer Rundfunk ότι είναι σφάλμα να επιτρέπεται τα ευρωπαϊκά εθνικά κοινοβούλια να ψηφίζουν για τις συμφωνίες.

«Δεν γίνεται μία μικρή περιοχή να μπλοκάρει ολόκληρη την Ευρώπη», είπε.

Ο σοσιαλδημοκράτης Μπερντ Λάνγκε δήλωσε στο δίκτυο Suedwestrundfunk ότι το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η CETA πρέπει να δώσει το έναυσμα για μία σοβαρή συζήτηση σχετικά με τις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων και τον τρόπο ενίσχυσης της συναίνεσης.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε την περασμένη βδομάδα ότι δεν περιμένει ότι η CETA θα αποτύχει και ότι είναι πιθανόν να χρειασθεί λίγος χρόνος για να απαντηθούν οι ερωτήσεις που έχουν τεθεί από το Βέλγιο και άλλες χώρες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.