Quantcast
FT: Ο Ραχόι πετά το γάντι στο ισπανικό κοινοβούλιο - enikonomia.gr
share

FT: Ο Ραχόι πετά το γάντι στο ισπανικό κοινοβούλιο

δημοσιεύτηκε:

«Η Ισπανία ετοιμάζεται για μια μέτρηση δυνάμεων μεταξύ κοινοβουλίου και κυβέρνησης μετά την προειδοποίηση Ραχόι προς τους βουλευτές ότι η νέα κυβέρνηση μειοψηφίας δεν θα επιδείξει ανοχή σε κρίσιμα θέματα, όπως ο προϋπολογισμός, οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και οι δεσμεύσεις της χώρας στην ΕΕ», αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times και προσθέτει:

«Σε μια «ανένδοτη» ομιλία, ο Ραχόι που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο για μια δεύτερη θητεία το Σάββατο είπε στους βουλευτές: «Αυτό που χρειάζεται είναι μια κυβέρνηση που κυβερνά, όχι μια που κυβερνιέται». Προσέθεσε: «Ξέρω ότι κάποιοι θέλουν να αλλάξουν τις πολιτικές που εφαρμόσαμε αλλά γι’ αυτό θα χρειαστείτε άλλους να ηγηθούν της κυβέρνησης… Μην προσπαθήσετε να μου επιβάλετε αυτό που δεν μπορώ να αποδεχτώ».

Παράλληλα, το ρεπορτάζ σημειώνει: «τα σχόλια Ραχόι θέτουν μια ξεκάθαρη πρόκληση προς το κοινοβούλιο, όπου τα κόμματα που αντιπολιτεύονται τον συντηρητικό πρωθυπουργό έχουν μικρή πλειοψηφία. Πάνω από 10 μήνες διαπραγμάτευσης για το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης έληξαν μόνο επειδή απουσίασαν από την ψηφοφορία βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE)» και συμπληρώνει:

«Ο πρωθυπουργός έχει ένα ατού: μπορεί να αποφασίσει να προκαλέσει νέες εκλογές μετά τον Μάιο και να ζητήσει από τους ψηφοφόρους πιο ισχυρή εντολή. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κεντροδεξιό κόμμα του θα έχει ισχυρά οφέλη από νέες κάλπες, ενώ σοσιαλιστικό, που έδιωξε τον ηγέτη του νωρίτερα αυτό τον μήνα, θα χάσει περισσότερο έδαφος».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.