Quantcast
Η Κλίντον φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων - enikonomia.gr
share

Η Κλίντον φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων

δημοσιεύτηκε:

Παρά το ζήτημα που έχει προκύψει με το χειρισμό των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών, κατά την περίοδο της θητείας της στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, η ίδια φαίνεται να διατηρεί στρατηγικό προβάδισμα στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, ως προς τον στόχο της συγκέντρωσης των 270 εκλεκτορικών ψήφων που απαιτούνται για την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ.

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η Κλίντον διατηρεί το προβάδισμα που είχε εξασφαλίσει σε αρκετές από τις “πολιτείες-κλειδιά” για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, μεταξύ αυτών, στην Πενσιλβανία, αλλά και το Νιου Χάμσαϊρ.

Από την άλλη πλευρά, οι απόψεις των εκλογολόγων συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι θα πρέπει να γίνει μία ανατροπή ριζικού χαρακτήρα, προκειμένου να ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, να αναδειχτεί νικητής στις αναφερόμενες πολιτείες.

Ωστόσο, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δε διευκρινίζουν με ακρίβεια ενδεχόμενες επιπτώσεις στην προεκλογική πορεία της Κλίντον από το θέμα που έχει προκύψει με τη διαχείριση των προσωπικών της μηνυμάτων. Αρκετά εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει με τη διαδικασία της πρώιμης ψήφου και της επιστολικής ψήφου, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το ποσοστό τελικής συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, αλλά και το ποσοστό της δημογραφικής σύνθεσης των ανεξάρτητων ή αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) δίνει προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων στη Χίλαρι Κλίντον με 44%, έναντι 39% του Ντόναλντ Τραμπ

Οι απόψεις των πολιτικών αναλυτών στην Ουάσιγκτον, συγκλίνουν ως προς τον απρόβλεπτο χαρακτήρα της προεκλογικής εκστρατείας, μέχρι την έναρξη της τελικής ψηφοφορίας την επόμενη Τρίτη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.