Quantcast
Προβληματισμός στις χρηματαγορές λόγω της αβεβαιότητας των αμερικανικών εκλογών - enikonomia.gr
share

Προβληματισμός στις χρηματαγορές λόγω της αβεβαιότητας των αμερικανικών εκλογών

δημοσιεύτηκε:

Η αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, πέντε ημέρες πριν από τη διεξαγωγή τους, προβληματίζει τις χρηματαγορές, αλλά και τους επενδυτές, που αρχίζουν πλέον να συμπεριλαμβάνουν στους σχεδιασμούς τους, και το ενδεχόμενο προεδρικής εκλογικής του Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη.

Η Χίλαρι Κλίντον, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών έχει ταυτιστεί με τη σταθερότητα στις διεθνείς οικονομικές και επενδυτικές αγορές, σε αντίθεση με το κλίμα ανησυχίας που καλλιεργείται μεταξύ των επενδυτικών κύκλων, γύρω από το ενδεχόμενο μιας προεδρικής εκλογής του Τραμπ. Είναι ενδεικτικό ότι οι τιμές των μετοχών, αλλά και η ισοτιμία του δολαρίου μειώθηκε χθες, ενώ αυξήθηκαν οι τιμές του χρυσού, αλλά και η ισοτιμία του ελβετικού φράγκου.

Παράλληλα, η μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, έκανε πιο ανταγωνιστικές τις αγορές για το πετρέλαιο, το οποίο τιμολογείται στο αμερικανικό νόμισμα, με αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου να αυξηθούν σήμερα, ωθούμενες κι από μία επίθεση σε πετρελαϊκό αγωγό στη Νιγηρία, η οποία ενδέχεται να μειώσει τις πετρελαϊκές εξαγωγές της χώρας.

Ο Τραμπ έχει εξαγγείλει το διαχωρισμό του επενδυτικού σκέλους από το εμπορικό σκέλος στις δραστηριότητες των τραπεζών στην περίπτωση προεδρικής εκλογής του, εντείνοντας την ανησυχία μεταξύ των τραπεζιτών στις ΗΠΑ. Η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να έχει απορρίψει σχετικές προτάσεις αντιπροτείνοντας αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των τραπεζικών συναλλαγών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.