Quantcast
Κίνα: Ομόλογα 1,13 τρισ. γιουάν εξέδωσαν οι τοπικές κυβερνήσεις στο εννεάμηνο - enikonomia.gr
share

Κίνα: Ομόλογα 1,13 τρισ. γιουάν εξέδωσαν οι τοπικές κυβερνήσεις στο εννεάμηνο

δημοσιεύτηκε:

Οι τοπικές κυβερνήσεις της Κίνας εξέδωσαν ομόλογα ύψους 1,13 τρισ. γιουάν (σχεδόν 170 δισ. δολαρίων) στο πρώτο 9μηνο του έτους. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 96,2% του ανώτατου ορίου που είχε εγκρίνει το κορυφαίο νομοθετικό σώμα της χώρας νωρίτερα φέτος, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών (MOF).

Για να ελέγξει τους κινδύνους από την αύξηση του χρέους, η Κίνα αναθεώρησε τη διαχείριση των κρατικών χρεών πριν από δύο χρόνια, βελτιστοποιώντας τα κανάλια άντλησης κεφαλαίων από τις τοπικές Αρχές και βάζοντας ανώτατο όριο στις εκδόσεις ομολόγων τους κάθε χρόνο.

Το υπουργείο Οικονομικών επανέλαβε ότι το επίπεδο του δημόσιου χρέους της Κίνας είναι λογικό, αναφέροντας ότι ανερχόταν στο 38,9% του ΑΕΠ της πέρυσι, σημαντικά χαμηλότερο από το 60%, που είναι το όριο αναφοράς στην ΕΕ. Το επίπεδο του χρέους θα παραμείνει σταθερό στο υπόλοιπο του έτους και στη συνέχεια, χάρη στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και του ΑΕΠ, σημείωσε το MOF.

Τα κρατικά ομόλογα χρησιμοποιούνται για την άντληση κεφαλαίων για τις κατασκευές υποδομών και δημόσιων εγκαταστάσεων. Η Κίνα αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες για να ενισχύσει την οικονομία της, καθώς οι ιδιωτικές επενδύσεις ήταν υποτονικές φέτος από τον φόβο ότι θα συνεχιζόταν η επιβράδυνση της οικονομίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.