Quantcast
Ο Ομπάμα υπερασπίστηκε έναν υποστηρικτή του Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της Κλίντον - enikonomia.gr
share

Ο Ομπάμα υπερασπίστηκε έναν υποστηρικτή του Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της Κλίντον

δημοσιεύτηκε:

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επέπληξε το πλήθος σε μια προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον στη Βόρεια Καρολίνα, όταν γιούχαρε έναν υποστηρικτή του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ.

Το γεγονός αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Τραμπ να διηγηθεί μια εντελώς διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, επικρίνοντας τον Ομπάμα επειδή, όπως ισχυρίστηκε, έβαλε τις φωνές στον διαδηλωτή.

Το συμβάν σημειώθηκε μπροστά στα μάτια των δημοσιογράφων που κάλυπταν την προεκλογική συγκέντρωση στο Φάγετβιλ της Βόρειας Καρολίνας, όπου ένα πλήθος κυρίως Αφροαμερικανών είχε γεμίσει ασφυκτικά το γυμναστήριο του κρατικού πανεπιστημίου της πολιτείας για να ακούσει την ομιλία του Ομπάμα υπέρ της Κλίντον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μόλις είχε πει ότι ο Τραμπ δεν είναι ικανός να ηγηθεί της χώρας όταν τον διέκοψε ένας ασπρομάλλης άνδρας που φορούσε μπερέ και ένα μπουφάν με κάτι που έμοιαζε με διακριτικά του στρατού, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος σε μια από τις σκάλες των κερκίδων και κούνησε ένα πανό υπέρ του Τραμπ.

Το πλήθος στράφηκε προς τον διαδηλωτή φωνάζοντας και γιουχάροντάς τον. Ο Ομπάμα επανειλημμένα είπε στους παρευρισκόμενους να «συγκεντρωθούν» και να «ηρεμήσουν».

«Καθίστε όλοι κάτω και κάντε ησυχία για ένα λεπτό!», φώναξε ο Ομπάμα. «Υπάρχει ένας ηλικιωμένος κύριος που υποστηρίζει τον υποψήφιό του», πρόσθεσε, την ώρα που ο διαδηλωτής οδηγούνταν μακριά από την αίθουσα.

«Ζούμε σε μια χώρα που σέβεται την ελευθερία του λόγου», είπε. «Μοιάζει να έχει υπηρετήσει στον στρατό μας, πρέπει να το σεβαστούμε αυτό», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα πάντως με την εκδοχή του Τραμπ, ο Ομπάμα μάλωσε τον διαδηλωτή και όχι το πλήθος.

«Απευθυνόταν στον διαδηλωτή, φωνάζοντάς του, πραγματικά φωνάζοντάς του», είπε. «Παρεμπιπτόντως, αν μιλούσα εγώ όπως μίλησε ο Ομπάμα σε αυτό τον διαδηλωτή θα έλεγαν “ξέφυγε”», πρόσθεσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.