Quantcast
Μπαν Κι Μουν: Εφικτή η προοπτική λύσης στο Κυπριακό - enikonomia.gr
share

Μπαν Κι Μουν: Εφικτή η προοπτική λύσης στο Κυπριακό

δημοσιεύτηκε:

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν ενεθάρρυνε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο το μομέντουμ που υπάρχει αυτή τη στιγμή, σημειώνοντας πως η προοπτική μιας λύσης στην Κύπρο είναι εφικτή και πως οι προσδοκίες και στις δυο κοινότητες είναι υψηλές.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, στο Μοντ-Πελεράν, όπου άρχισαν πριν λίγο επίσημα οι συνομιλίες για το εδαφικό και όλα τα άλλα εκκρεμούντα ζητήματα που είναι αλληλένδετα, ο κ. Μπαν είπε πως διαβεβαίωσε τους δυο ηγέτες για την πλήρη στήριξή του και τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να τους βοηθήσουν, με οποιονδήποτε τρόπο, για να φθάσουν στον κοινό τους στόχο, σεβόμενοι πως το μέλλον της Κύπρου θα καθοριστεί από τους Κυπρίους, για όλους τους Κυπρίους.

Κάλεσε τα ενδιαφερόμενα μέρη και ιδιαίτερα τις εγγυήτριες δυνάμεις, Ελλάδα, Τουρκία και ΗΒ, καθώς και την ευρύτερη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξουν τους ηγέτες στις προσπάθειές τους να ξεπεράσουν εν τέλει τη διαίρεση του νησιού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.