Quantcast
Sputnik: Οι Ευρωπαίοι «ψηφίζουν» Κλίντον - enikonomia.gr
share

Sputnik: Οι Ευρωπαίοι «ψηφίζουν» Κλίντον

δημοσιεύτηκε:

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, η Χίλαρι Κλίντον, απολαμβάνει σημαντικής υποστήριξης σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε αποκλειστικά για το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik και δημοσιεύεται σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το γαλλικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ifop, το 56% των Γάλλων, το 55% των Ισπανών, το 53% των Ιταλών, το 50% των Γερμανών, το 47% των Πολωνών και το 36% των Βρετανών θα προτιμούσαν η Χίλαρι Κλίντον να είναι η επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αυτοί οι αριθμοί ωστόσο μπορεί να είναι αποτέλεσμα της υποστήριξης που παρέχουν τα ΜΜΕ στην Κλίντον, σύμφωνα με ειδικούς και προηγούμενες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rasmussen Reports που δημοσιοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου, το 56% των ψηφοφόρων που είναι πιθανόν να ψηφίσουν στις αμερικανικές εκλογές συμφωνούν πως τα κατεστημένα ΜΜΕ προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη υπέρ της Κλίντον. Η δημοσκόπηση του Suffolk University/USA Today που δημοσιεύθηκε στις 26 Οκτωβρίου έδειξε πως το 82% των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ και το 74% εκείνων της Κλίντον είναι βέβαιοι πως τα μεγάλα ΜΜΕ ευνοούν την Κλίντον. Η δημοσκόπηση για το AFP/Gfk που δημοσιοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου δείχνει παρόμοια αποτελέσματα, με το 51% των πιθανών ψηφοφόρων της Κλίντον να πιστεύουν πως τα ΜΜΕ είναι προκατειλημμένα υπέρ της.

Ορισμένοι ειδικοί συμφωνούν πως τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων επηρεάζονται από την εκστρατεία των ΜΜΕ υπέρ ή εναντίον ενός υποψηφίου.

“Η Κλίντον είναι η υποψήφια του κατεστημένου και τα δυτικά μέσα υποστηρίζουν το κατεστημένο”, δήλωσε ο Ξαβιέ Μορό, αρχισυντάκτης της γεωπολιτικής ιστοσελίδας Stratpol, στο Sputnik.

Τα γαλλικά ΜΜΕ επικεντρώθηκαν στα λάθη του Τραμπ, κάτι που είχε ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα οι αναγνώστες να σχηματίσουν μια αρνητική γνώμη για τον μεγιστάνα των ακινήτων, δήλωσε ο Φρανσουά-Μπερνάρ Ουίγκ, ειδικός στην επικοινωνία των γαλλικών ΜΜΕ.

“Πρόκειται μάλλον για αντι-τραμπισμό παρά για προστασία της Χίλαρι, λαμβανομένου υπόψη ότι τα γαλλικά ΜΜΕ μιλούν πάντα για τις γκάφες του Τραμπ, τον σεξισμό του Τραμπ, τη χυδαιότητα του Τραμπ, την επιθετικότητα του Τραμπ. Βλέποντας τον Τραμπ από τη σκοπιά των ΜΜΕ, οι Γάλλοι ανέπτυξαν μια ισχυρή αντιπάθεια γι΄αυτόν∙ το αν αυτό δικαιολογείται ή όχι είναι άλλο θέμα”, σχολίασε ο Ουίγκ για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.