Quantcast
Η Μέρκελ καλεί τους Γερμανούς να παραμείνουν «ανοιχτόμυαλοι» - enikonomia.gr
share

Η Μέρκελ καλεί τους Γερμανούς να παραμείνουν «ανοιχτόμυαλοι»

δημοσιεύτηκε:

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προέτρεψε σήμερα τους Γερμανούς να υπερασπιστούν την «ανοιχτόμυαλη» πολιτική της χώρας τους, προειδοποιώντας ότι η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα ενδέχεται να εκτραχύνει τον διάλογο για την κρίση των προσφύγων στην Ευρώπη.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα καταγγείλει, χαρακτηρίζοντας «παρανοϊκή», την πολιτική της Μέρκελ, που είχε αποτέλεσμα την άφιξη ενός εκατομμυρίου προσφύγων και πλέον στη χώρα της, ενώ έχει υποστηρίξει πως αύξησε την εγκληματικότητα στη Γερμανία.

«Τώρα όλοι καλούμαστε να ανοίξουμε τα χαρτιά μας και να προχωρήσουμε στην έπαρση της σημαίας μας, αυτής μιας Γερμανίας με ανοιχτό μυαλό», δήλωσε η Μέρκελ ερωτηθείσα για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η εκλογική νίκη του Τραμπ στον διάλογο για την κρίση των προσφύγων και των μεταναστών.

«Η αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπινου όντος είναι απαραβίαστη—ανεξαρτήτως θρησκείας, προέλευσης, σεξουαλικού προσανατολισμού και άλλων χαρακτηριστικών, όπως είναι για παράδειγμα το φύλο. Αυτό μας κατευθύνει. Αυτό επίσης υπερασπιζόμαστε», συνέχισε η συντηρητική καγκελάριος.

Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει χαρακτηρίσει τον Τραμπ «πρωτοπόρο ενός νέου διεθνούς κινήματος αυταρχισμού και σοβινισμού».

Η Μέρκελ θεωρείται βέβαιο ότι θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία στην καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2017 και παρότι οι συντηρητικοί έχουν προβάδισμα 10% έναντι του πλησιέστερου κόμματος, η πολιτική της έναντι των προσφύγων και των μεταναστών έχει οργίσει μια μερίδα των ψηφοφόρων.

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο έχει κλιμακώσει τη ρητορική του εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων, αποσπά ψήφους από τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας σε τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.