Quantcast
Στόλτενμπεργκ: Το μήνυμα προς τη Μόσχα είναι ότι θέλουμε διάλογο - enikonomia.gr
share

Στόλτενμπεργκ: Το μήνυμα προς τη Μόσχα είναι ότι θέλουμε διάλογο

δημοσιεύτηκε:

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι η στρατιωτική συμμαχία θέλει διάλογο με τη Ρωσία, αφού ο εκλεγμένος αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν χθες Δευτέρα να εργασθούν προς την κατεύθυνση μιας «εποικοδομητικής συνεργασίας».

«Το μήνυμα από το ΝΑΤΟ είναι ότι θέλουμε διάλογο με τη Ρωσία. Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος γείτονάς μας, η Ρωσία είναι εκεί και θα μείνει και ιδιαίτερα όταν οι εντάσεις είναι αυξημένες και ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουμε πολλές διαφορετικές προκλήσεις για την ασφάλεια και είναι σημαντικό να έχουμε διάλογο», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ προς τους δημοσιογράφους πριν από τις συνομιλίες με τους υπουργούς Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να σεβαστούμε την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία όλων των χωρών, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας και γι’ αυτό δεν θα σεβαστούμε ούτε θα αποδεχθούμε ποτέ την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας», συνέχισε.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ακόμη πως είναι «βέβαιος» ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα σεβαστεί «όλες τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ» έναντι της ατλαντικής συμμαχίας, καθώς ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα θέσει όρους για τη συνέχιση της χρηματοδότησής της.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ότι είναι μεγάλος θαυμαστής του ΝΑΤΟ και είμαι βέβαιος ότι θα είναι ένας πρόεδρος που θα σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ στη Συμμαχία», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

«Ένα ισχυρό ΝΑΤΟ είναι σημαντικό για την Ευρώπη, αλλά είναι επίσης σημαντικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε προσθέτοντας πως συμφωνεί με τον Τραμπ ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.