Quantcast
Κατά 0,3% αυξήθηκε το ΑΕΠ της Ιταλίας το γ' τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Κατά 0,3% αυξήθηκε το ΑΕΠ της Ιταλίας το γ’ τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους παρουσιάζουν τα στοιχεία του ιταλικού εθνικού ινστιτούτου στατιστικής Istat. Πιο αναλυτικά, από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, και κατά 0,9% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2015.

Σύμφωνα με το Istat, αν κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές συνολικά το ιταλικό ΑΕΠ μπορεί να σημειώσει φέτος άνοδο 0,8%, όπως έχει προβλέψει και η κυβέρνηση της Ρώμης.

«Με τις μεταρρυθμίσεις αυξάνεται το ΑΕΠ, χωρίς τις μεταρρυθμίσεις αυξάνεται το σπρεντ», σχολίασε, μέσω διαδικτύου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. «Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία βρίσκεται σε σωστό δρόμο και πως οι προβλέψεις είναι ακριβείς. Πρέπει, όμως, να δώσουμε νέα ώθηση για επιπλέον επιτάχυνση του όλου ρυθμού», προσθέτει ο υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Όμως παρά τη σχετική αισιοδοξία που εμπνέουν τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού La 7, ο Ρέντσι συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα ενόψει του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές αλλαγές, που θα διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου.

Όπως δείχνει η συγκεκριμένη δημοσκοπική έρευνα, το 39,2% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα, το 34,9% «ναι», ενώ το 25,9% δηλώνει ότι είναι ακόμη αναποφάσιστο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και τα ενδεχόμενα σενάρια μετά την ψηφοφορία, τις τελευταίες ημέρες τόνισε επανειλημμένα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «δεν είναι ένας από τους πολιτικούς που συνηθίζουν να παραμένουν στην εξουσία, απλώς και μόνον για να επιπλέουν».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.