Quantcast
Ξανά υποψήφια η Μέρκελ - enikonomia.gr
share

Ξανά υποψήφια η Μέρκελ

δημοσιεύτηκε:

Μετά από μήνες έντονων φημών επιβεβαιώθηκε δημόσια από υψηλόβαθμο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ότι η Α. Μέρκελ θα είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία στις εκλογές του 2017.

Ο στενός συνεργάτης της καγκελαρίου και στέλεχος του CDU, Νόρμπερτ Ρέτγκεν παραδέχθηκε σε συνέντευξη στο CNN ότι η Μέρκελ θα είναι υποψήφια για τέταρτη θητεία.

«Θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία. Είναι απολύτως αποφασισμένη, διατεθειμένη και έτοιμη να συμβάλλει στην ενίσχυση της φιλελεύθερης διεθνούς τάξης», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής, Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

«Η καγκελάριος είναι εκ των ακρογωνιαίων λίθων αυτής της πολιτικής αντίληψης ότι η Δύση πρέπει να αποτελεί έναν παγκόσμιο παίκτη. Θα είναι επομένως υποψήφια και θα ενεργήσει ως υπεύθυνη ηγέτιδα», υπογράμμισε ο στενός συνεργάτης της.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης η Μέρκελ, η οποία είναι καγκελάριος από το 2005, μπορεί να επισημοποιήσει την απόφασή της να είναι υποψήφια για μια τέταρτη θητεία αυτήν την Κυριακή.

Παρά τη δύσκολη χρονιά που είχε η Μέρκελ, με τις επικρίσεις που δέχτηκε ακόμη και από το κόμμα της για τη μεταναστευτική πολιτική της αλλά και τις αλλεπάλληλες εκλογικές αποτυχίες, ήταν ευρέως αναμενόμενο ότι θα ήταν υποψήφια και πάλι στις εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2017.

Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις και οι πρόσφατες τοπικές εκλογές έδωσαν ένα ηχηρό «χαστούκι» στην Ανγκελα Μέρκελ.

Μόλις πριν από δύο μήνες το κόμμα της έχασε την πλειοψηφία στην τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου, καθώς συγκέντρωσε το 17,5% των ψήφων. Για πρώτη φορά μπήκε στο κοινοβούλιο με αυξημένο ποσοστό το ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία που έλαβε ποσοστό 14,1%.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.