Quantcast
Γερμανία: Αύξηση του εργατικού δυναμικού στο τρίτο τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Αύξηση του εργατικού δυναμικού στο τρίτο τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Το εργατικό δυναμικό στη Γερμανία αυξήθηκε τους θερινούς μήνες, αλλά ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας επιβραδύνθηκε συγκριτικά με τα προηγούμενα τρίμηνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, υποδηλώνοντας ότι η εγχώρια στήριξη για την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία θα μπορούσε να εξασθενήσει.

Η οικονομία εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από την ισχυρή εγχώρια ζήτηση ως κινητήριο παράγοντα της ανάπτυξης και αντιστάθμιση της αδυναμίας του εξωτερικού εμπορίου. Μια σταθερή αύξηση στα επίπεδα απασχόλησης, η αύξηση των πραγματικών μισθών και τα χαμηλά επιτόκια τροφοδοτούν τις δαπάνες των νοικοκυριών.

Για το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο, 388.000 άνθρωποι εισήλθαν στο εργατικό δυναμικό της χώρας, το οποίο αυξήθηκε κατά 0,9% σε ετήσια βάση στα 43,7 εκατ., σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας. Η αύξηση ήταν κυρίως αποτέλεσμα του κλάδου υπηρεσιών.

Αυτό αποτελεί επιβράδυνση από την αύξηση της απασχόλησης κατά 1,2% το δεύτερο τρίμηνο και 1,3% το πρώτο, και αντανακλά μια ευρύτερη οικονομική επιβράδυνση τους θερινούς μήνες.

Η οικονομία επιβραδύνθηκε το τρίτο τρίμηνο με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) να αυξάνεται κατά 0,2% συγκριτικά με αύξηση κατά 0,4% ένα τρίμηνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.