Quantcast
Μονομαχία Ζιπέ-Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - enikonomia.gr
share

Μονομαχία Ζιπέ-Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

δημοσιεύτηκε:

Ο Αλέν Ζιπέ και ο Νικολά Σαρκοζί είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών της γαλλικής δεξιάς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Η δημοσκόπηση της εφημερίδας Le Monde (Cevipof και Ipsos-Sopra Steria) δίνει στον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ το 36% των ψήφων του πρώτου γύρου της ψηφοφορίας των προκριματικών, με τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να εξασφαλίζει το 29% των ψήφων.

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 22% των ψήφων, έχοντας ενισχύσει το ποσοστό του κατά 10 μονάδες σε διάστημα ενός μηνός. Μία δημοσκόπηση τον έφερε χθες στήθος με στήθος με τον Σαρκοζί και εν δυνάμει να επικρατεί του Ζιπέ στον δεύτερο γύρο των προκριματικών.

Στον δεύτερο γύρο ο Ζιπέ επικρατεί του Σαρκοζί με 57% έναντι 43% των ψήφων. Ολες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείνχουν τον Ζιπέ να επικρατεί του πρώην προέδρου της Γαλλίας.

Ο Αλέν Ζιπέ είναι επίσης το φαβορί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του Μαΐου 2017 με αντιμέτωπη της υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Λεπέν θα είναι βέβαιη αντίπαλος οποιουδήποτε κεντρο-δεξιού υποψήφιου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.