Quantcast
Ρέντσι: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν έχει κριθεί ακόμη - enikonomia.gr
share

Ρέντσι: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν έχει κριθεί ακόμη

δημοσιεύτηκε:

«Η πολιτική αναμέτρηση του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου για τις συνταγματικές αλλαγές δεν έχει ακόμη κριθεί, λόγω των αναποφάσιστων. Και οι λόγοι που μας ωθούν να δώσουμε μάχη υπέρ του “ναι”, είναι ισχυρότεροι από ποτέ άλλοτε», δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Είμαι βέβαιος ότι η σιωπηλή πλειοψηφία των Ιταλών θα επιλέξει βάσει του ερωτήματος που θέτει το δημοψήφισμα, αποφασίζοντας αν θέλει να εκφρασθεί υπέρ η κατά των μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

«Αν κερδίσει το “όχι”, το τι θα συμβεί, θα το ανακαλύψουμε μόνον στην πορεία. Εγώ θεωρώ ότι το δημοψήφισμα αυτό μπορεί να συμβολίσει πραγματικά την αλλαγή, η κυβέρνησή μας σχηματίστηκε για να αλλάξει την πολιτική και να κάνει μεταρρυθμίσεις. Αν οι πολίτες απορρίψουν τις μεταρρυθμίσεις, θα ζητήσουμε να γίνουν διαβουλεύσεις για την επαλήθευση της πολιτικής κατάστασης», τόνισε ο Ρέντσι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σε δηλώσεις του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7, o Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι «το κύριο σημείο ενδιαφέροντος της εκστρατείας για το δημοψήφισμα, από εδώ και πέρα, είναι οι αναποφάσιστοι» και ότι «το μέτωπο του “ναι” θα κερδίσει αν ψηφίσει τουλάχιστο το 60% των εχόντων δικαίωμα».

«Δεν θα προσπαθήσω να εκμεταλλευθώ, πάντως, τυχόν φόβους και δεν θα αναφερθώ στην συμπεριφορά των χρηματαγορών. Επιθυμώ να ξεχωρίσω την πορεία της κυβέρνησης, από εκείνη του δημοψηφίσματος», είπε τέλος, ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς. Επανέλαβε, πάντως, ότι «ο ίδιος δεν είναι το κατάλληλο άτομο για να ηγηθεί τεχνοκρατικής κυβέρνησης, η κυβερνητικού σχήματος που να θυμίζει περασμένες δεκαετίες».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.