Quantcast
Ο Τραμπ καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη - enikonomia.gr
share

Ο Τραμπ καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη

δημοσιεύτηκε:

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στην επίτευξη φιλικού διακανονισμού με την αμερικανική δικαιοσύνη και τους πρώην φοιτητές του “Πανεπιστημίου Τραμπ”, ανέφερε σήμερα μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, διευκρινίζοντας ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος προβλέπεται να καταβάλει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια σε όσους έχουν προσφύγει εναντίον του υποστηρίζοντας ότι έπεσαν θύματα απάτης.

Με τη συμφωνία αυτή θα μπει ένα τέλος στις δύο ομαδικές αγωγές καθώς και στη δικαστική δίωξη που έχει ξεκινήσει ο εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν.

Εφόσον καταβάλει αποζημίωση, ο επιχειρηματίας θα αποφύγει τις δίκες. Η πρώτη είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 28 Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες, όμως ο δικηγόρος του Τραμπ ζήτησε ήδη αναβολή με το σκεπτικό ότι ο πελάτης του δεν μπορεί να διακόψει την προετοιμασία για την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, στις 20 Ιανουαρίου.

Σε βάρος του Τραμπ έχουν προσφύγει ομαδικά πρώην φοιτητές του “Πανεπιστημίου Τραμπ” που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν. Πλήρωσαν έως και 35.000 δολάρια ο καθένας για δίδακτρα αλλά ποτέ δεν έλαβαν τις υπηρεσίες που υπόσχονταν τα φυλλάδια προώθησης της σχολής αυτής που λειτουργούσε από το 2005 μέχρι το 2011. Επιπλέον, το “Πανεπιστήμιο” δεν χορηγούσε αναγνωρισμένα πτυχία.

Όταν στράφηκε εναντίον του Τραμπ, το 2013, ο εισαγγελέας Σνάιντερμαν τον κατηγόρησε ότι “εξαπάτησε τους σκληρά εργαζόμενους Νεοϋορκέζους”.

Ο ίδιος ο Τραμπ δήλωνε ότι δεν φοβάται τη δίκη γιατί έτσι θα μπορούσε να αποδείξει την αθωότητά του. Όμως την περασμένη εβδομάδα ο δικηγόρος του άφησε να εννοηθεί ότι ήταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο ενός συμβιβασμού. “Όπως λέει εδώ και καιρό, ο εισαγγελέας Σνάιντερμαν ήταν πάντα ανοιχτός στην πιθανότητα ενός φιλικού διακανονισμού που θα επέτρεπε να αποζημιωθούν δίκαια τα πολλά θύματα του πανεπιστημίου Τραμπ, που περιμένουν εδώ και χρόνια να μπει ένα τέλος στην υπόθεση” είπε ένας εκπρόσωπος του εισαγγελέα, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει αν οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατεία του ο Τραμπ είχε επιτεθεί στον δικαστή που έχει αναλάβει να εξετάσει την υπόθεση της συλλογικής αγωγής, τον Γκονσάλο Κουριέλ, κατηγορώντας τον ότι δεν μπορεί να είναι αμερόληπτος λόγω της μεξικανικής καταγωγής του. Ο Κουριέλ έχει γεννηθεί στην Ιντιάνα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.