Quantcast
LeasePlan: Βελτίωση οικονομικών μεγεθών στο εννεάμηνο - enikonomia.gr
share

LeasePlan: Βελτίωση οικονομικών μεγεθών στο εννεάμηνο

δημοσιεύτηκε:

Βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών εμφάνισε στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους η εταιρία διαχείρισης εταιρικού στόλου LeasePlan Corporation.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 11% φτάνοντας τα 395,2 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνοντας μεμονωμένα θετικά στοιχεία αξίας 39 εκατ. ευρώ (στο εννεάμηνο του 2015 τα μεμονωμένα στοιχεία ήταν 10 εκατ. ευρώ), που αντισταθμίστηκαν από μη πραγματοποιηθείσα ζημία από παράγωγα χρηματοπιστωτικά μέσα των 5 εκατ. ευρώ καθαρά (στο εννεάμηνο 2015 το μη πραγματοποιηθέν καθαρό κέρδος ήταν 6 εκατ. ευρώ).

Τα καθαρά κέρδη, εξαιρουμένων των μεμονωμένων στοιχείων και των μη πραγματοποιθέντων κερδών / ζημίων από παράγωγα, αυξήθηκαν κατά 6% σε σύγκριση με το 2015 κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2016, γεγονός που ενισχύθηκε από τα ισχυρά περιθώρια στις υπηρεσίες leasing και τη διατήρηση του κίνδυνου βλάβης.

Τα μικτά κέρδη για τους πρώτους εννέα μήνες αυξήθηκαν κατά 9% σε 868,6 ευρώ έναντι 798,7 ευρώ την ίδια περίοδο του 2015. Με την προσαρμογή των μεμονωμένων στοιχείων, τόσο για το 2015 και το 2016, το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 6%.

Λειτουργικές Επιδόσεις

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2016, ο στόλος της LeasePlan αυξήθηκε από 1.550.000 σε 1.640.000 οχήματα. Η εταιρεία σημείωσε επίσης περαιτέρω πρόοδο στη διαφοροποίηση της πελατειακής της βάσης, με τα τμήματα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (SME) και της Ιδιωτικής Μίσθωσης να αποτελούν τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της αγοράς, επιτυγχάνοντας 19% αύξηση στα υπό διαχείριση οχήματα.

Επιπλέον, η LeasePlan επέτυχε περαιτέρω ανάπτυξη του στόλου μεταξύ των μεγαλύτερων διεθνών πελατών της, αυξάνοντας τον στόλο του συγκεκριμένου τμήματος κατά 9,2% από έτος σε έτος, σε 450.000 οχήματα. Το τμήμα εταιρικών οχημάτων παρουσίασε αύξηση 6,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η Ασφαλιστική της LeasePlan κατέγραψε αντίστοιχα καλές επιδόσεις, με τον υπό ασφάλιση στόλο να έχει αυξηθεί κατά 12,3% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσπαθειών του μάρκετινγκ για μια πιο ολοκληρωμένη εμπορική προσέγγιση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.