Quantcast
Πορτογαλία: Το 40% των εμπόρων θα δέχεται κάρτες της κινεζικής εταιρείας China UnionPay - enikonomia.gr
share

Πορτογαλία: Το 40% των εμπόρων θα δέχεται κάρτες της κινεζικής εταιρείας China UnionPay

δημοσιεύτηκε:

To 40% περίπου των Πορτογάλων εμπόρων θα δέχεται κάρτες της κινεζικής εταιρείας China UnionPay, μετά από σχετική συμφωνία της θυγατρικής της UnionPay International με την πορτογαλική εταιρεία Unicre, η οποία επιτρέπει την αποδοχή καρτών της UnionPay από το δίκτυο της Unicre.

Για τους όλο και περισσότερους Κινέζους τουρίστες που επισκέπτονται την Πορτογαλία, οι κάρτες UnionPay αποτελούν τον πιο άνετο τρόπο πληρωμών. Το 2015, ο αριθμός των Κινέζων που επισκέφθηκαν την ιβηρική χώρα αυξήθηκε 40% σε σχέση με το 2014.

Ο Πρόεδρος της China UnionPay Γκε Χουαγιόνγκ δήλωσε ότι η εταιρεία του σχεδιάζει να καταστήσει δυνατή έως το τέλος του 2017 την αποδοχή των καρτών UnionPay από όλα τα τερματικά POS στην Πορτογαλία και να κάνει σημαντική πρόοδο στην αποδοχή του κινητού QuickPass, την έκδοση τοπικών καρτών και στις πληρωμές μέσω διαδικτύου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Unicre Λουίς Φλόρες δήλωσε ότι η εταιρεία του θα εμβαθύνει τη συνεργασία με την UnionPay International, για να μπορούν περισσότεροι εγχώριοι έμποροι να δέχονται τις κάρτες UnionPay και να προσφέρουν πιο άνετες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στους Κινέζους τουρίστες. Η αποδοχή της UnionPay βοηθά επίσης τους Πορτογάλους εμπόρους να προσελκύουν περισσότερους πελάτες και έτσι υπάρχει μία κατάσταση, από την οποία κερδίζουν όλοι, πρόσθεσε.

Μετά τη σύναψη στρατηγικής εταιρικής σχέσης της Κίνας με την Πορτογαλία το 2015, οι δύο χώρες έχουν αυξήσει την εμπορική και οικονομική συνεργασία τους. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Πορτογαλίας στην Ασία. Οι κινεζικές επιχειρήσεις επενδύουν περισσότερο στην Πορτογαλία και ένας αυξανόμενος αριθμός Κινέζων ζουν στην ιβηρική χώρα.

Έως τώρα, η UnionPay γίνεται δεκτή σε 39 χώρες και περιοχές στην Ευρώπη, καλύπτοντας περίπου 2 εκατομμύρια εμπόρους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.