Quantcast
Κρεμλίνο: Ο Πούτιν έχει «καλές σχέσεις» με τον Φρανσουά Φιγιόν - enikonomia.gr
share

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν έχει «καλές σχέσεις» με τον Φρανσουά Φιγιόν

δημοσιεύτηκε:

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει «μάλλον καλές σχέσεις» με τον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα της γαλλικής κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως η Μόσχα παρακολουθεί από κοντά τις προκριματικές εκλογές στη Γαλλία και πως οι Πούτιν και Φιγιόν «είχαν αρκετά προωθημένες επαφές» όταν ήταν πρωθυπουργοί ο καθένας στη χώρα του, διευκρίνισε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Εκείνη την εποχή υπήρχε ακόμη ένα γόνιμο κλίμα εργασίας υπέρ της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Και διατήρησαν αρκετά καλές σχέσεις», συνέχισε.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις προκριματικές εκλογές. Η Γαλλία είναι ένας εταίρος με τον οποίο έχουμε καλές σχέσεις και με τον οποίο θα μπορούσαμε να έχουμε μια πολύ μεγαλύτερη συνεργασία απ’ ό,τι σήμερα», υποστήριξε ο Πεκσόφ.

Μετά την άνοδο της αριστεράς στην εξουσία στη Γαλλία το 2012, ο πολύ συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν είχε μεταβεί επανειλημμένα στη Ρωσία, κυρίως το 2013, για να συναντήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην επίσημη κατοικία του στο Νόβο Ογκάρεβο, κοντά στη Μόσχα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.