Quantcast
Moody’s : Βελτιωμένη κερδοφορία για τις επιχειρήσεις στην Κίνα το 2017 - enikonomia.gr
share

Moody’s : Βελτιωμένη κερδοφορία για τις επιχειρήσεις στην Κίνα το 2017

δημοσιεύτηκε:

Οι κινεζικές εταιρείες θα παρουσιάσουν συγκρατημένη αύξηση εσόδων και βελτιωμένη κερδοφορία το 2017, χάρη στην εύρωστη οικονομική ανάπτυξη και στη σταθεροποίηση των τιμών των πρώτων υλών, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s σε έκθεσή του.

Τα έσοδα των επιχειρήσεων θα αυξηθούν το επόμενο έτος από μία χαμηλή φετινή βάση, με τα αποτελέσματα να διαφέρουν ανά κλάδο, σύμφωνα με την έκθεση. Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να έχουν πρόσθετες χρηματικές ροές και σταθεροποίηση των κερδών τους, χάρη στην ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου, τις ενεργητικές εξοικονομήσεις κόστους και τις περικοπές κεφαλαιακών δαπανών.

Οι μεταλλευτικές και εξορυκτικές εταιρείες αναμένεται, επίσης, να έχουν αύξηση κερδών από τα φετινά χαμηλά επίπεδα, τα οποία θα ενισχυθούν από τις μειώσεις κόστους και την αύξηση των τιμών πρώτων υλών. Τα χρέη τους, ωστόσο, θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα. Οι κατασκευαστικές και μηχανολογικές εταιρείες θα ωφεληθούν από τη μέτρια αύξηση της ζήτησης, που καθοδηγείται από τα έργα υποδομών στη χώρα και το εξωτερικό καθώς και την εγχώρια κατασκευή κατοικιών.

Η έκθεση προβλέπει, επίσης, ότι θα συνεχισθεί η αύξηση των εσόδων των διαδικτυακών εταιρειών, αλλά αναμένει μείωση κερδών για τις επιχειρήσεις χάλυβα και τσιμέντου, αναφέροντας ως αιτία τους χαμηλούς όγκους παραγωγής και τα αυξανόμενα κόστη πρώτων υλών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.