Quantcast
Ζεεχόφερ: Συνεργασία CSU - CDU μόνο με πλαφόν στον αριθμό των προσφύγων - enikonomia.gr
share

Ζεεχόφερ: Συνεργασία CSU – CDU μόνο με πλαφόν στον αριθμό των προσφύγων

δημοσιεύτηκε:

Σοβαρές διαφωνίες για το προσφυγικό εξακολουθoύν να υπάρχουν στους κόλπους των γερμανικών χριστιανικών κομμάτων, της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) και της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU). Ο πρόεδρος της βαυαρικής CSU Χορστ Ζεεχόφερ δεν θεωρεί δεδομένο ότι θα συμμετάσχει στην νέα κυβέρνηση της Αγγελα Μέρκελ, αν εκλεγεί και πάλι καγκελάριος. Το κόμμα του θα ήταν διατεθειμένο να συμμετάσχει, εάν ο αριθμός των προσφύγων περιορισθεί σε 200.000 ετησίως, δήλωσε στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine. “Θα συγκυβερνήσουμε στο Βερολίνο εάν πραγματοποιηθεί αυτό. Το εγγγυώμαι στο κόμμα μου”, τόνισε.

Ο Ζεεχόφερ χαρακτήρισε τη θέσπιση ορίου για τους πρόσφυγες, το οποίο απορρίπτει η Μέρκελ, “το δυσκολότερο θέμα” στις σχέσεις του με την CDU. “Ενα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είναι οι δυσκολότεροι δέκα μήνες (ενν. μέχρι τiς εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2017) στις σχέσεις της CDU) και της CSU. Θα επιμείνουμε στο ανώτατο όριο των 200.000 ετησίως, διότι ο περιορισμός τους αποτελεί την προϋπόθεση για να επιτύχει η ενσωμάτωσή τους”, αιτιολόγησε την στάση του ο Ζεεχόφερ στην εφημερίδα.

Ο Βαυαρός πολιτικός εκτιμά όμως ότι η CDU θα υποχωρήσει τελικά διότι “δεν μπορεί να αγνοεί το γεγονός ότι το ποσοστό της βρίσκεται 6%-10% κάτω από τις περασμένες εκλογές. Το μεταναστευτικό είναι ο βασικός λόγος”, είπε.

Παρά την σκληρή του στάση, ο Ζέεχοφερ έστειλε εν τούτοις μήνυμα ενότητας. “Τα δύο κόμματα CDU και CSU θα αγωνισθουν από κοινού για την ισχυροποίησή τους” διαβεβαίωσε. “Με σωστά προγράμματα και καλά στελέχη θα μπορέσουμε να φτάσουμε κοντά στο 40% και όχι το 30%”, δήλωσε στην Augsburger Allgemeine.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.