Quantcast
Μουσκάτ: Η ΕΕ δεν μπλοφάρει για το Brexit - enikonomia.gr
share

Μουσκάτ: Η ΕΕ δεν μπλοφάρει για το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Η Βρετανία δεν θα πρέπει να αναμένει ότι η σχέση της με την ΕΕ θα γίνει καλύτερη απ΄ό,τι είναι τώρα όταν εγκαταλείψει το μπλοκ, ανακοίνωσε σήμερα ο μαλτέζος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Βαλέτα σηματοδοτώντας μία σκληρή στάση στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

“Δεν θα διαμορφωθεί μία κατάσταση όπου το Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβει μία καλύτερη συμφωνία σε σχέση με τη σημερινή. Αυτό απλώς δεν μπορεί να συμβεί”, είπε ο Τζόζεφ Μουσκάτ.

Ερωτηθείς για τη θέση του βρετανού ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον, που είχε πει ότι η Βρετανία θα μπορούσε να διατηρήσει πρόσβαση στην ενιαία αγορά βάζοντας περιορισμούς στη μετακίνηση των πολιτών χωρών-μελών της ΕΕ, ο Μουσκάτ απάντησε: “Δεν υπάρχει απολύτως καμία μπλόφα από την ευρωπαϊκή πλευρά…Όχι, αυτή είναι πραγματικά και στα αλήθεια η θέση μας και δεν την βλέπω να αλλάζει”, πρόσθεσε αποκλείοντας το ενδεχόμενο να μαλακώσει η στάση της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Το BBC μετέδωσε επίσης δήλωση του Μουσκάτ σύμφωνα με την οποία οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες που αφορούν τη νέα σχέση την οποία θα συνάψει το Λονδίνο με την ΕΕ ενδεχομένως να καθυστερήσουν.

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει εκφράσει την πρόθεσή της να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ για την διετή διαδικασία διαπραγμάτευσης της εξόδου της χώρας από το μπλοκ πριν από το τέλος Μαρτίου του επόμενου χρόνου.

Το μικρό νησί αυτό της Μεσογείου, η Μάλτα, μία πρώην βρετανική αποικία, αναλαμβάνει την εξάμηνη εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ τον Ιανουάριο.

Οι Βρετανοί ψήφισαν υπερ του Brexit με 52% έναντι 48% σε δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.