Quantcast
Η Τερέζα Μέι υποδέχεται την Πολωνή ομόλογό της Μπεάτα Σίντλο - enikonomia.gr
share

Η Τερέζα Μέι υποδέχεται την Πολωνή ομόλογό της Μπεάτα Σίντλο

δημοσιεύτηκε:

H πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα έχει σήμερα συνάντηση με την Πολωνή ομόλογό της με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας και του εμπορίου μετά το Brexit.

H Μέι θα υποδεχτεί την Μπεάτα Σίντλο στην Ντάουνινγκ Στριτ και κύριο θέμα της συζήτησής τους αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις που θα έχει η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και σε αυτή θα συμμετέχουν 14 υπουργοί και από τις δύο πλευρές.

“Είμαι αποφασισμένη το Brexit να μην αποδυναμώσει τη σχέση μας με την Πολωνία, αντίθετα να λειτουργήσει ως καταλύτης για την ενίσχυσή της”, αναφέρει η Μέι σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε ενόψει της συνάντησης.

“(Η σύνοδος) σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις μας και θα συνεργαστούμε ακόμη στενότερα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία των χωρών μας για τα επόμενα χρόνια”.

Τις ημέρες που ακολούθησαν το δημοψήφισμα του Ιουνίου για το Brexit, η πρεσβεία της Πολωνίας στο Λονδίνο εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για τα κρούσματα ξενοφοβικής βίας απέναντι σε μέλη της πολωνικής κοινότητας.

Η βρετανή πρωθυπουργός αναμένεται σήμερα να καταδικάσει εκ νέου τις επιθέσεις εκείνες εναντίον των Πολωνών και να υπογραμμίσει τον πολύτιμο ρόλο της κοινότητας στον χώρο των επιχειρήσεων, της ιατρικής, των τεχνών και τον ακαδημαϊκό χώρο.

“Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους πολωνούς πιλότους που γενναία πολέμησαν στο πλευρό μας στη διάρκεια του ‘Β Παγκοσμίου Πολέμου υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ευρώπη, ούτε την πολύτιμη συνεισφορά τόσο πολλών Πολωνών στη χώρα μας σήμερα”.

Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν επεκταθεί από τότε που η Πολωνία έγινε μέλος της ΕΕ, το 2004.

Περίπου 831.000 Πολωνοί ήταν μόνιμοι κάτοικοι Βρετανίας το 2015, αύξηση κατά 750.000 σε σχέση με το 2004, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Η κυβέρνηση της Σίντλο θεωρούσε τη Βρετανία επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής της στην ΕΕ από πέρυσι που ανέβηκε στην εξουσία σε αντίθεση με την προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση, η οποία είχε ως επίκεντρο τη Γερμανία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.