Quantcast
Τραμπ: Απάτη η επαναληπτική καταμέτρηση των ψήφων - enikonomia.gr
share

Τραμπ: Απάτη η επαναληπτική καταμέτρηση των ψήφων

δημοσιεύτηκε:

Σε ανάρτησή του στο Twitter, το Σάββατο ο Τραμπ γελοιοποίησε την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων που κάνει η προεδρική υποψήφια των Πρασίνων, Τζιλ Στάιν για την καταμέτρηση των ψήφων Τζιλ Στάιν στο Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν και την Πενσιλβανία. Ο ίδιος, χαρακτήρισε την προσπάθεια αυτή, ως “απάτη” την οποία τώρα υποστηρίζουν “οι ουσιαστικά ηττημένοι και αποθαρρυμένοι (από το εκλογικό αποτέλεσμα) Δημοκρατικοί.”

Οι παραπάνω πολιτείες ψήφιζαν υπέρ του Δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου στο παρελθόν, ενώ στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, οι ψηφοφόροι τους ψήφισαν υπέρ του Τραμπ.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υπαινιχθεί ότι τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, θα ήταν διαβλητά έναντι της υποψηφιότητάς του. Ωστόσο, οι μελέτες που έχουν γίνει δεν έχουν εντοπίσει αποδείξεις για τη διάπραξη εκλογικής νοθείας στις ΗΠΑ.

Μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, ο Τραμπ προσπάθησε να εμφανιστεί ενωτικός, ενώ στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών την προηγούμενη εβδομάδα εξέφρασε την ελπίδα ότι είναι η ώρα για όλους τους Αμερικανούς “ν’ αρχίσουν να επουλώνουν τα τραύματα της διαίρεσης” που προκάλεσε “η μακρά κι επίπονη προεκλογική εκστρατεία.”

Παρά το γεγονός ότι η προσπάθεια καταμέτρησης των ψήφων βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος στην ΗΠΑ, οι πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι δεν αναμένεται κάποια αλλαγή ως προς το αποτέλεσμα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών.

Η Στάιν έχει κερδίσει περίπου ποσοστό 1% επί του συνόλου των ψήφων σε παναμερικανικό επίπεδο, ενώ δηλώνει ότι επιθυμεί την καταμέτρηση των ψήφων προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ακεραιότητα του εκλογικού συστήματος των ΗΠΑ. Η εξέλιξη αυτή, δρομολογήθηκε μετά από

παρότρυνση επιστημόνων της Πληροφορικής, αλλά και νομικών ειδικευμένων σε εκλογικά θέματα, που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ηλεκτρονικών παρεμβάσεων (hacks) στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος..

Η διακυβέρνηση του απερχόμενου πρόεδρου, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε από την πλευρά της ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για εκλογική νοθεία με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι ο μόνος τρόπος για ν’ αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτό είναι η διεξαγωγής της επαναληπτικής καταμέτρησης των ψήφων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.