Quantcast
BMW, Nissan και Porsche αντιμέτωπες με απαγόρευση πωλήσεων στην Νότια Κορέα - enikonomia.gr
share

BMW, Nissan και Porsche αντιμέτωπες με απαγόρευση πωλήσεων στην Νότια Κορέα

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας τόνισε πως σχεδιάζει να απαγορεύσει την πώληση κάποιων αυτοκινήτων που κατασκευάζονται από την ιαπωνική Nissan Motors και από δύο γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, την BMW και την Porsche, αφότου ανακάλυψε πως οι εταιρίες «χειραγώγησαν» έγγραφα που παρουσιάζουν τα οχήματά τους ως κατάλληλα για κυκλοφορία.

Το αρμόδιο Υπουργείο ανέφερε ότι από τον Αύγουστο και μετά έχει ερευνήσει πάνω από 12 ξένες μάρκες, καθώς και ότι, σύμφωνα με τα ευρήματά του, προκειμένου να εξασφαλίσουν κυβερνητική έγκριση για κάποια από τα οχήματά τους, οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες υπέβαλαν έγγραφα που είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί για άλλα, παρόμοια μοντέλα, αναφέρει το Euro2day.gr.

Όπως εξηγεί το MarketWatch, η κυβέρνηση διεύρυνε την έρευνά της σε όλες αυτές τις εταιρίες αφότου απαγόρευσε την πώληση σχεδόν όλων των αυτοκινήτων της Volkswagen στην Κορέα, στον απόηχο του σκανδάλου που πυροδότησε σχετική έρευνα στη χώρα.

Αξιωματούχος διευκρίνισε ότι για ένα σύνολο 10 μοντέλων, περιλαμβανομένων του sedan Infinity Q50 και του SUV Qashqai της Nissan, του SUV X5M της BMW και τα ντίζελ Macan S της Porsche, υπάρχει η υποψία ότι έχουν χρησιμοποιηθεί παραποιημένα έγγραφα για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστοποιήσεων.

«Θα δώσουμε στις εταιρίες μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, για να αποσαφηνίσουν τη θέση τους. Έπειτα από αυτό, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανακαλέσει τις πιστοποιήσεις, να απαγορεύσει τις πωλήσεις των αυτοκινήτων τους και να ζητήσει από τους εισαγγελείς να ερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση», εξήγησε εκπρόσωπος του Υπουργείου σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, το Υπουργείο σκοπεύει να επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 6,5 δισ. γουόν (5,6 εκατ. δολαρίων) στις τρεις αυτές αυτοκινητοβιομηχανίες, επεσήμανε ο εκπρόσωπος.

Εκπρόσωποι από την Nissan, την BMW και την Porsche δεν έχουν σχολιάσει τις εξελίξεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.