Quantcast
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και ο Κινέζος πρόεδρος - enikonomia.gr
share

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και ο Κινέζος πρόεδρος

δημοσιεύτηκε:

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Σι Τζινπίνγκ στην ετήσια συνάντηση του Νταβός τον Ιανουάριο, στην πρώτη τέτοια εμφάνιση ενός Κινέζου πρόεδρου, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.

Η παρουσία του Σι στο Νταβός θα συμπέσει με την επίσημη επίσκεψή του στην Ελβετία και οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, δήλωσαν δύο άτομα που συμμετέχουν σε αυτές.

Η ετήσια συνάντηση του Νταβός αποτελεί πόλο για την παγκόσμια ελίτ και η παρουσία του Σι θα υπογραμμίσει τον ηγετικό ρόλο της χώρας του στην διεθνή σκηνή, ιδιαίτερα καθώς η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ φαίνεται να αποτελεί προάγγελο μιας εποχής μεγαλύτερης εσωστρέφειας για τον βασικό γεωπολιτικό αντίπαλο της Κίνας.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο και ένας εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του Σι.

«Αυτό δείχνει τι φιλοδοξίες έχει η Κίνα για τον υπόλοιπο κόσμο και πώς ο Σι είναι ο φορέας αυτών», σχολίασε ο Κέρι Μπράουν, καθηγητής Κινεζικών Σπουδών στο King’s College London. «Η παρουσία του (Σι) στο Νταβός θα θεωρηθεί μια ένδειξη ότι η Κίνα ξεκινά να καλύπτει το κενό που ενδεχομένως αφήνουν οι ΗΠΑ υπό τον Τραμπ».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.