Quantcast
Time: Ποιός θα είναι το πρόσωπο της χρονιάς; - enikonomia.gr
share

Time: Ποιός θα είναι το πρόσωπο της χρονιάς;

δημοσιεύτηκε:

Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντόναλντ Τράμπ, Νάιτζελ Φάρατζ είναι τρεις από τους έντεκα συνολικά υποψήφιους για το βραβείο «πρόσωπο του 2016» του περιοδικού Τime.

Πρόσωπα, που σύμφωνα με τους συντάκτες του Τime επηρέασαν περισσότερο τις ειδήσεις τη χρονιά που φεύγει, είτε για καλό είτε για κακό. Ο νικητής αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Εντύπωση προκαλεί ότι ανάμεσα στους υποψήφιους που ξεχωρίζουν είναι ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο αμφιλεγόμενος Βρετανός πολιτικός, πρώην αρχηγός του Kόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου, γνωστός για τον δηκτικό του λόγο ενάντια στο ευρώ.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Φάρατζ “ήταν το πρόσωπο της επιτυχημένης καμπάνιας του Brexit, προκαλώντας με το λόγο του για το δημοψήφισμα την απαρχή της ανάπτυξης ενός παγκόσμιου κύματος λαϊκιστικού λόγου ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο”.

Υποψήφιοι είναι επίσης ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Μπιγιονσέ, αλλά και οι επιστήμονες που ανέπτυξαν την τεχνολογία για την επεξεργασία του DNA, αναφέρει η Ημερησία.

Αναλυτικά η λίστα με τους 11 υποψηφίους:

Σιμόν Μπαίλς: Ο 19χρονος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής

Χίλαρι Κλίντον: Η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, πρώην πρώτη κυρία. Οι επιστήμονες του CRISPR: Η ομάδα που ανέπτυξε την επαναστατική νέα τεχνολογία για την τεχνική επεξεργασία του DNA.

Νάιτζελ Φάρατζ: Το πρόσωπο της επιτυχημένης καμπάνιας στη Βρετανία για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Οι «πληροφοριοδότες» του Flint: Κάτοικοι της περιοχής μαζί με τον καθηγητή Μαρκ Έντουαρντς και την παιδίατρο Μόνα Χάνα Ατίσα, που αποκάλυψαν την υπόθεση με το μολυσμένο νερό στο Φλιντ του Μίσιγκαν.

Μπιγιονσέ Νόουλς: Τραγουδίστρια/περφόρμερ

Ναρέντα Μόντι: Πρωθυπουργός της Ινδίας

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ρώσος πρόεδρος

Ντόναλντ Τραμπ: Εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ

Μάρκ Ζούκερμπεργκ: Συνιδρυτής του Facebook.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.