Quantcast
Ο επιχειρηματικός φορέας της G20 λέει «όχι» στα προστατευτικά μέτρα στο εμπόριο - enikonomia.gr
share

Ο επιχειρηματικός φορέας της G20 λέει «όχι» στα προστατευτικά μέτρα στο εμπόριο

δημοσιεύτηκε:

Επιχειρηματικοί εκπρόσωποι των μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου κάλεσαν τις χώρες της G20 να αντισταθούν στο πειρασμό της λήψης προστατευτικών μέτρων και να προωθήσουν την οικονομική συνεργασία.

Οι λαϊκές ανησυχίες για την απελευθέρωση του εμπορίου πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, αλλά «οι φαινομενικά εύκολες λύσεις ενέχουν τον κίνδυνο μακροπρόθεσμων αρνητικών συνεπειών για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές», ανέφερε η Β20, που είναι ο επιχειρηματικός βραχίονας της G20, σε ανακοίνωσή της με χθεσινή ημερομηνία. «Καλούμε τις κυβερνήσεις να αντισταθούν στον πειρασμό να προσφύγουν σε προστατευτικά μέτρα, όπως εμπόδια στο εμπόριο ή περιορισμούς στις επενδύσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση, αντίγραφο της οποίας είναι σε γνώση του Reuters. «Τα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης δεν μπορούν να λυθούν εντός των εθνικών συνόρων. Η G20 είναι σημαντικό βήμα για τη διεθνή οικονομική συνεργασία», πρόσθεσε η B20.

Η ανακοίνωση υπεγράφη από τους επικεφαλής επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων τους διευθύνοντες συμβούλους των γερμανικών εταιρειών BASF και Deutsche Bank και της μεγάλης κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba. H Γερμανία ανέλαβε την προεδρία της G20 την περασμένη εβδομάδα, ένα βήμα που η καγκελάριος ‘Αγελα Μέρκελ θέλει να χρησιμοποιήσει για να διασφαλίσει την πολυμερή συνεργασία, η οποία επαπειλείται μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Γερμανοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν ότι δεν θα είναι εύκολη η ηγεσία της G20, αλλά τονίζουν ότι το σλόγκαν της προεδρίας τους – «Διαμορφώνοντας έναν αλληλοσυνδεόμενο κόσμο» – δείχνει ότι θέλουν να προωθήσουν την παγκοσμιοποίηση μέσω της διεθνούς συνεργασίας και όχι να την περιορίσουν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.