Quantcast
Ζιανλίν: Θα χαθούν 20.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αν μπλοκάρει ο Τραμπ τις επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Ζιανλίν: Θα χαθούν 20.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αν μπλοκάρει ο Τραμπ τις επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Ουάνγκ Ζιανλίν, ένας από τους πλούσιους ανθρώπους της χώρας, προειδοποίησε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ότι απειλούνται 20.000 θέσεις εργασίας στη χώρα του, αν μπλοκάρει τις κινεζικές επενδύσεις, κυρίως στο Χόλιγουντ.

«Έχω επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, όπου εργάζονται περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι», υπενθύμισε ο επικεφαλής του ομίλου Wanda, οι δραστηριότητες του οποίου εκτείνονται από τα κτηματομεσιτικά ως τον κινηματογράφο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

«Αν τα πράγματα δεν διευθετηθούν σωστά, δεν θα έχουν τίποτα να φάνε», πρόσθεσε ο Ουάνγκ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ζήτησε από τον Κρις Ντοντ, πρόεδρο της Motion Picture Association of America (MPAA) της αμερικανικής ένωσης βιομηχανιών κινηματογράφου, να μεταβιβάσει το μήνυμά του στον Τραμπ.

Ο δισεκατομμυριούχος, ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Κίνας μαζί με τον Τζακ Μα τον επικεφαλής του ομίλου ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, ρωτήθηκε για τις αυξανόμενες ανησυχίες κάποιων Αμερικανών κοινοβουλευτικών σχετικά με τις κινεζικές επενδύσεις στο Χόλιγουντ.

«Σε ό,τι αφορά τον κινηματογράφο και την τηλεόραση πρέπει να κατανοήσετε ότι οι ταινίες που γυρίζονται στα αγγλικά εξαρτώνται από τις εισπράξεις που κάνουν στην Κίνα», τόνισε ο Ουάνγκ.

Η Wanda αγόρασε το 2012 την αμερικανική αλυσίδα κινηματογράφων AMC και έγινε ένας από τους πιο ισχυρούς διαχειριστές κινηματογραφικών αιθουσών στις ΗΠΑ. Στις αρχές του 2016 ο όμιλος αγόρασε και το χολιγουντιανό στούντιο Legendary και στις αρχές του Νοεμβρίου ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής Golden Globes, που απονέμει τα γνωστά κινηματογραφικά βραβεία.

Δεκαέξι Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί εξέφρασαν τον Σεπτέμβριο την ανησυχία τους για την πιθανή «επέκταση του ελέγχου της (κινεζικής) προπαγάνδας» στην αμερικανική βιομηχανία κινηματογράφου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.