Quantcast
Γαλλία: Ο Ερό κατηγορεί τον Τραμπ για έλλειψη σεβασμού προς την Κίνα - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Ο Ερό κατηγορεί τον Τραμπ για έλλειψη σεβασμού προς την Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Για έλλειψη σεβασμού προς την Κίνα κατηγόρησε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών έπειτα από τα σχόλια του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ που αμφισβητούν την πολιτική της “μίας Κίνας”.

Την Κυριακή ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει απαραιτήτως να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη θέση ότι η Ταϊβάν είναι τμήμα της “μίας Κίνας”, γεγονός που ενόχλησε ακόμη περισσότερο το Πεκίνο, το οποίο είχε ήδη ενοχληθεί από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προηγηθεί του Τραμπ με την πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-Γουέν.

“Προσοχή με την Κίνα… είναι μία μεγάλη χώρα. Μπορεί να έχουμε τις διαφορές μας με την Κίνα, αλλά δεν μιλάς σε έναν εταίρο με αυτό τον τρόπο. Όταν η Κίνα νιώθει να αμφισβητείται η ενότητά της, δεν είναι και πολύ έξυπνο”.

Το κινεζικό Γραφείο Υποθέσεων της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι η όποια ανάμειξη ή το όποιο πλήγμα στο δόγμα της “μίας Κίνας” μπορεί να επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην ειρήνη και τη σταθερότητα στα Στενά της Ταϊβάν.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για την Κίνα, η οποία θεωρεί την Ταϊβάν μία επαρχία της σε αποστασία και το Πεκίνο εξέφρασε τη “σοβαρή του ανησυχία” για τα σχόλια του Τραμπ.

“Θα πρέπει να αποφύγουμε να ξεφύγει από τον έλεγχο η κατάσταση. Επομένως ελπίζω η νέα ηγεσία να έχει ήδη διδαχτεί αρκετά ώστε να διαχειριστούμε έναν αβέβαιο κόσμο με μεγαλύτερη ψυχραιμία και υπευθυνότητα”, δήλωσε ο Ερό στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.