Quantcast
Στο «σφυρί» η Chevrolet του Μπρους Σπρίνγκστιν από το «Born to Run» - enikonomia.gr
share

Στο «σφυρί» η Chevrolet του Μπρους Σπρίνγκστιν από το «Born to Run»

δημοσιεύτηκε:

H Chevrolet Bel Air 1957 convertible του Μπρους Σπρίνγκστιν που αναφέρεται στο τραγούδι του «Born to Run» πωλείται σε δημοπρασία σε τιμή, που ενδέχεται να ξεπεράσει τα 250.000 δολάρια.

Ο φανατικός θαυμαστής του Μπρους Σπρίνγκστιν, Μάικλ Κρέιν δήλωσε ότι εκτός από το αυτοκίνητο σχεδιάζει να πουλήσει ολόκληρη τη συλλογή Σπρίνγκστιν που διαθέτει, επειδή θέλει να απαγκιστρωθεί από την μακρόχρονη σχέση αγάπης που τρέφει για το «Αφεντικό» της ροκ.

«Είμαι θαυμαστής του από τα επτά μου χρόνια. Αλλά είμαι έτοιμος να προχωρήσω τη ζωή μου και θέλω να δώσω τη σκυτάλη σε κάποιον που θα χαρεί το αυτοκίνητο και θα το πάρει για να το οδηγήσει» δήλωσε ο 46χρονος Κρέιν στο Reuters.

O Μάικλ Κρέιν, ο οποίος, όπως και ο τραγουδιστής είναι από το Νιου Τζέρσεϊ, πιστεύει ότι ο Σπρίνγκστιν αναφερόταν στο αυτοκίνητο στη μεγάλη επιτυχία του 1975 «Born to Run» στο στίχο με τη φράση «για τις ρόδες μιας χρυσής Chevy 6».

Το αυτοκίνητο πωλείται στο eBay σε δημοπρασία που λήγει τη Δευτέρα. Έως τώρα η υψηλότερη προσφορά είναι 250.100 δολ.

Ο Κρέιν αγόρασε το αυτοκίνητο από το eBay το 2006 και ήταν έκθεμα στο Rock and Roll Hall of Fame, στο Κλίβελαντ από το 2008 έως το 2010. Η άδεια και η ασφάλεια είναι στο όνομα του Μπρους Σπρίνγκστιν και μπορεί να κυκλοφορήσει.

Ο τραγουδιστής έκανε αναφορά στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε αγοράσει έναντι 2.000 δολαρίων το 1998 στο βιβλίο του «Songs».

Ο Κρέιν, υπεύθυνος ανάπτυξης ακινήτων άρχισε να συλλέγει αναμνηστικά του τραγουδιστή το 2006. Έχει μία τεράστια συλλογή από χειρόγραφους στίχους, κιθάρες, αφίσες και προσωπικά υπάρχοντα που έχουν εκτιμηθεί πάνω από 7 εκ. δολ.

Τους επόμενους μήνες, σκοπεύει να τα διαθέσει όλα, συμπεριλαμβανομένης της καρτέλας με τους βαθμούς του τραγουδιστή στην 8η τάξη, στην οποία πήρε D στη μουσική.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.