Quantcast
«Πόλεμος» στον χώρο της μόδας για τα μάτια της επόμενης πρώτης κυρίας των ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

«Πόλεμος» στον χώρο της μόδας για τα μάτια της επόμενης πρώτης κυρίας των ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Φοβούνται να «ντύσουν» την Μελάνια Τραμπ; Όχι την ίδια την Μελάνια. Τους οπαδούς του Ντόναλντ. Φοβούνται.

Ο έρωτας του κόσμου της μόδας με τις Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ είναι παλιά ιστορία. Και είναι δυνατός. Όμως, αυτή τη φορά, οι μόδιστροι είναι αναποφάσιστοι για το αν θέλουν να «ντύσουν» την καινούργια Πρώτη Κυρία.

Οι μπλόγκερς της μόδας δηλώνουν ότι φοβούνται να κριτικάρουν το στυλ της Μελάνια Τραμπ όταν θα βαδίσει στο Κόκκινο Χαλί (στον Λευκό Οίκο). Λόγω της ενδεχόμενης αντίδρασης των υποστηρικτών του συζύγου της.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσαν σε εκπομπή του Q&A Café, οι γνωστοί για τη «φαρμακερή» γλώσσα τους fashion bloggers Τομ Φιτζέραλντ και Λορένζο Μάρκεζ θυμήθηκαν τις μέρες που κριτίκαραν τη λάθος στιλιστική επιλογή της Μισέλ Ομπάμα τις πρώτες μέρες προεδρίας του Μπάρακ.

«Δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε το ίδιο με την Μελάνια, χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο τις δουλειές μας. Οι ορδές θα πέσουν πάνω μας» είπαν στην οικοδέσποινα της εκπομπής Κάρολ Τζόιντ. «Δεν είναι ότι τον φοβάμαι, τους οπαδούς του φοβάμαι. Στρώνουν στο κυνήγι όσους είναι αιρετικοί. Και την αγαπούν. Είναι, τώρα, η βασίλισσά τους. Άρα, αν πούμε “είναι κακόγουστη” ή “το στρίφωμα δεν ήταν στο σωστό ύψος” ή οτιδήποτε άλλο…»

Αναντίρρητα, η Μελάνια, ως Πρώτη Κυρία, θα είναι το στυλιστικό σύμβολο – πιθανά και είδωλο – μιας ολόκληρης χώρας. Μιας μεγάλης χώρας. Παρόλα αυτά, εμβληματικές φιγούρες στον κόσμο της μόδας δεν μάσησαν τα λόγια τους.

Για παράδειγμα, ο Μαρκ Τζέικομπς δήλωσε στο WWD, απερίφραστα: «Δεν έχω κανένα, μα κανένα ενδιαφέρον να “ντύσω” την Μελάνια Τραμπ. Προσωπικά, θα διοχετεύσω κατά πάσα πιθανότητα την ενέργειά μου στο να βοηθήσω αυτούς που θα βλάψει ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του».

Λίγο πιο ευγενικός, αλλά εξίσου κάθετος ήταν ο Τομ Φορντ. «Πριν λίγα χρόνια, μου ζητήθηκε να την “ντύσω”, και αρνήθηκα. Δεν είναι κατ’ ανάγκη το είδωλό μου. Ακόμη κι αν κέρδιζε η Χίλαρι, ούτε αυτή θα φορούσε τα ρούχα μου. Είναι πολύ ακριβά. Και δεν το εννοώ κακότροπα. Δεν είναι με τεχνητό τρόπο ακριβά. Είναι το πόσο κοστίζει το να τα φτιάξεις» είπε στο The View.

Αναπόφευκτα, το ντύσιμο της Μελάνια θα στείλει ένα μήνυμα. Ισχυρό μήνυμα. Θα καθιερώσει τάση. Έτσι γινόταν, έτσι θα γίνει και αυτή τη φορά.

Εμείς κρατάμε την ανάσα μας και οι απανταχού γελοιογράφοι τρίβουν τα χέρια τους (και ξύνουν τα μολύβια τους, όπως έκαναν και κάνουν με τον σύζυγό της).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.