Quantcast
Μακέιν: Σύσταση επιτροπής που θα διερευνήσει πιθανή ρωσική εμπλοκή στις υποκλοπές e-mails - enikonomia.gr
share

Μακέιν: Σύσταση επιτροπής που θα διερευνήσει πιθανή ρωσική εμπλοκή στις υποκλοπές e-mails

δημοσιεύτηκε:

Ο Τζον Μακέιν, Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής από την Αριζόνα και πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, δήλωσε ότι οι ρωσικές υποκλοπές που σχετίζονται με την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ απειλούν “να καταστρέψουν τη δημοκρατία”, ενώ χαρακτήρισε την αμερικανική αντίδραση “γενικά υποτονική”, σχολιάζει το CNN.

Ο Μακέιν υποστηρίζει τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τα ευρήματα της CIA, σύμφωνα με τα οποία, η Ρωσία υπέκλεψε ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς ηλεκτρονικών μηνυμάτων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να νικήσει τη Χίλαρι Κλίντον.

“Πρόκειται για ένδειξη κατάρρευσης της παγκόσμιας τάξης, όπως αυτή συγκροτήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ήταν μια από τις πιο ειρηνικές περιόδους στην παγκόσμια ιστορία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακέιν μιλώντας στην εκπομπή “State of the Union” του Τζέικ Τάπερ στο CNN. “Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε την ένταση που προκαλούν οι αλλαγές αυτές και τούτο οφείλεται στην ολοκληρωτική αποτυχία της ηγεσίας των ΗΠΑ. Όταν η Αμερική δεν ηγείται, πολλοί κακοί άνθρωποι το κάνουν αυτό”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μακέιν.

Οι θέσεις που εκφράζει ο Μακέιν έχουν μέχρι σήμερα απορριφτεί τόσο από τον ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ όσο κι από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, επίσης Ρεπουμπλικάνο Πολ Ράιν. Τα δύο στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος υποστηρίζουν τη διεξαγωγή ερευνών, οι οποίες σύμφωνα με την άποψή τους, θα πρέπει να διεξαχθούν εντός των υφιστάμενων επιτροπών στο Κογκρέσο.

Ο Μακέιν εξακολουθεί ν’ ασκεί πιέσεις σε πολιτικό επίπεδο, έναντι του Μακόνελ, ενώ χθες του έστειλε επιστολή ζητώντας να επιτρέψει από τη Γερουσία τη συγκρότηση επιτροπής που θα ερευνήσει το ζήτημα των ρωσικών ηλεκτρονικών υποκλοπών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.