Quantcast
Υψώνει ανάστημα απέναντι στον Τραμπ η Τζένιφερ Λόρενς - enikonomia.gr
share

Υψώνει ανάστημα απέναντι στον Τραμπ η Τζένιφερ Λόρενς

δημοσιεύτηκε:

Αντιδράσεις κατέκλυσαν το Διαδίκτυο, κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στον απόηχο της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία. Ωστόσο στις 9 Νοεμβρίου, η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς έγραψε και δημοσίευσε ένα ανοικτό και ειλικρινές κείμενο για το οποίο μίλησε αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή Good Morning America του αμερικανικού δικτύου ABC

Στη συνέντευξή της, η 26χρονη σταρ διευκρίνισε τη μετεκλογική αυτή πολιτική θέση της, εστιάζοντας στο δικαίωμά της να μιλά ελεύθερα και να συνδέεται με τους λάτρεις της κινηματογραφικής σειράς επιστημονικής φαντασίας Hunger Games (“Αγώνες Πείνας”) που τώρα φθάνουν στην ηλικία να ψηφίσουν.

Απευθύνοντας μια ανοικτή έκκληση-κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Vice, η ηθοποιός ενθαρρύνει όσους δυσαρεστήθηκαν από το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Νοεμβρίου να “μην φοβούνται” και να “εκδηλώνονται”, τονίζοντας ότι το μήνυμά της είναι ευρύτερο, ξεπερνά μια κομματική πολιτική. Είναι μια ιδιαίτερη έκκληση στους αναγνώστες και όπως είπε “είχε στο νου της ένα ειδικό ακροατήριο όταν απηύθυνε την έκκλησή της”.

“Δεν απευθυνόμουν αποκλειστικά στους ανθρώπους που ψήφισαν μόνο τη Χίλαρι (Κλίντον). Ήθελα απλώς να μιλήσω για τη διαίρεση. Για οποιονδήποτε προεδρικό υποψήφιο, αριστερό ή δεξιό, το να είναι πολύ ακραίος είναι τρομακτικό”, είπε η Λόρενς όταν ο παρουσιαστής Μάικλ Στράχαν τη ρώτησε για την απόφασή της να μιλήσει μετά τις εκλογές.

“Ήμουν η σταρ του Hunger Games, συνεπώς είχα πολλά 12χρονα και 11χρονα (που ήταν το κοινό μου), που ξέρω ότι με εκτιμούν, ξέρω ότι με ακούν και με παρακολουθούν. Όταν έγιναν οι εκλογές, δεν μπορούσα να βοηθήσω αλλά σκεφτόμουν αυτά τα κορίτσια που είναι τώρα 18 ετών”, πρόσθεσε η Λόρενς αναφερόμενη στους λάτρεις του Hunger Games, της διασκευής για τον κινηματογράφο της ομώνυμης μυθιστορηματικής τριλογίας της Σούζαν Κόλις, οι οποίοι μεγάλωσαν μαζί με την πρωταγωνίστριά της. “Καταλαβαίνω απόλυτα όταν ο κόσμος λέει ‘πάψε και πράξε’. Αλλά υπάρχουν φορές που νιώθω πραγματική ανάγκη να μιλήσω σε αυτά τα κορίτσια”.

Η ηθοποιός μίλησε επίσης για το χάσμα στις αποδοχές που υπάρχει στο Χόλιγουντ, λόγω της ανισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών ηθοποιών. Μίλησε και για την πειρατεία με την οποία διέρρευσαν στο Διαδίκτυο προσωπικές της φωτογραφίες.

Πηγή: Vanity Fair, Time, ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.