Quantcast
Μακέιν: Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τις κυβερνοεπιθέσεις της - enikonomia.gr
share

Μακέιν: Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τις κυβερνοεπιθέσεις της

δημοσιεύτηκε:

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζον Μακέιν δήλωσε χθες Παρασκευή ότι η Ρωσία πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τις κυβερνοεπιθέσεις που διέπραξε εναντίον αμερικανικών πολιτικών θεσμών και πρόσθεσε ότι είναι δυνατό να επιβληθούν πολλές κυρώσεις, μεταξύ άλλων και σε ρωσικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Ο Μακέιν, πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, γνωστοποίησε ότι έχει προγραμματίσει μια συνεδρίασή της για την Πέμπτη προκειμένου να εξεταστούν οι κυβερνοαπειλές από το εξωτερικό.

«Όταν επιτίθεσαι σε μια χώρα, πρόκειται για μια πράξη πολέμου», δήλωσε ο Μακέιν σε μια συνέντευξή του στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο “1+1” κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κίεβο.

«Και έτσι πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει ένα τίμημα που θα καταβληθεί, ώστε ίσως να πείσουμε τους Ρώσους να σταματήσουν τις επιθέσεις αυτού του είδους εναντίον των θεμελίων της δημοκρατίας μας».

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, επαίνεσε νωρίτερα χθες τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος ανακοίνωσε πως θα απόσχει από την επιβολή αντιποίνων για την απέλαση 35 ρώσων διπλωματών από τις αμερικανικές αρχές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.