Quantcast
Ευχετήρια μηνύματα αντάλλαξαν Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ - enikonomia.gr
share

Ευχετήρια μηνύματα αντάλλαξαν Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ

δημοσιεύτηκε:

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κι ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν αντάλλαξαν σήμερα ευχετήρια μηνύματα για το 2017.

Εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης και του λαού της Κίνας, ο πρόεδρος Σι ευχήθηκε στον πρόεδρο Πούτιν, αλλά και το λαό της Ρωσίας για τη νέα χρονιά.

Οι δύο ηγέτες, έδωσαν έμφαση στη συμπλήρωση 15 ετών από την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας καλής γειτονίας και φιλικής συνεργασίας, αλλά και τη συμπλήρωση 20 ετών, το 2016, από τη στρατηγική σύμπραξη και συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας.

Με αφορμή τις δύο επετείους, ο πρόεδρος Σι, τόνισε ότι η Κίνα και η Ρωσία μεταφέρουν στις επόμενες γενιές των δύο λαών, το μήνυμα της φιλίας, της ουσιαστικής επικοινωνίας, αλλά και της συνεργασίας, σε πολλούς τομείς. Παράλληλα, οι δύο χώρες, συντονίζουν τις ενέργειές τους στα διεθνή θέματα, πετυχαίνοντας την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, αλλά και την αποτελεσματική συνεργασία τους, επεσήμανε ο Κινέζος πρόεδρος.

Ο πρόεδρος Πούτιν από την πλευρά του, συνεχάρη τον πρόεδρο Σι για το νέο έτος, αλλά και για τους κινεζικούς εορτασμούς της άνοιξης, ενώ ευχήθηκε στο λαό της Κίνας, ευτυχία και υγεία. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη θετική εξέλιξη κι ανάπτυξη των διμερών σχέσεων κατά το 2016.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.