Quantcast
Δημοκρατικοί σε Ρεπουμπλικάνους για το πρόγραμμα υγείας: Ρίξτε μια δεύτερη ματιά - enikonomia.gr
share

Δημοκρατικοί σε Ρεπουμπλικάνους για το πρόγραμμα υγείας: Ρίξτε μια δεύτερη ματιά

δημοσιεύτηκε:

Τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που υποστήριξαν τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία που προώθησε ο Μπαράκ Ομπάμα (Obamacare), δηλώνουν ότι απέτυχαν από την αρχή να προωθήσουν πολιτικά το αναφερόμενο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, σχολιάζει το CNN.

Τώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι, μέλη του Κογκρέσου, προετοιμάζονται για την απόσυρσή του, οι Δημοκρατικοί ζητούν από πολιτικούς και ψηφοφόρους “να επανεξετάσουν τη θέση τους.”

Από την πλευρά της, η Νάνσι Πελόζι, ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσε ότι ένα πράγμα που θα έκανε διαφορετικά θα εντοπιζόταν σήμερα στην “προώθηση των μεταρρυθμίσεων μ’ ένα πιο δυναμικό μήνυμα.” Η Πελόζι ήταν πρόεδρος στη συνεδρίαση του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος που ψήφισε την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας. Η ίδια τόνισε ότι σήμερα εκατομμύρια Αμερικανών απολαμβάνουν τα οφέλη από την εφαρμογή του. Παράλληλα δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί κατά τις επόμενες εβδομάδες θα δώσουν έμφαση στις προσωπικές παροχές που εξασφαλίζει η εφαρμογή του προγράμματος Obamacare.

“Θα έλεγα στους Αμερικανούς: Ρίξτε μια δεύτερη ματιά,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Πελόζι. Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι θα αφήσουν εκατομμύρια Αμερικανούς χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Παράλληλα θα υποβαθμιστούν οι παροχές για ακόμη περισσότερους. Η Πελόζι παρατηρεί επίσης ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο για το τι ακριβώς θα επακολουθήσει.

Τα σχόλιά της αυτά δημοσιοποιήθηκαν χθες, μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι έναρξη των εργασιών του Κογκρέσο υπό τη νέα του σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να επιδιώκουν την αλλαγή των κανονισμών λειτουργίας του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος, προκειμένου να καταστεί πιο εύκολη η ακύρωση νόμων κι αποφάσεων που έχει λάβει η απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση Ομπάμα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται ότι θα προχωρήσουν στην ανάκληση του προγράμματος Obamacare, ενώ θα υπάρξει μεταβατική περίοδος περίπου δύο χρόνων, στη διάρκεια της οποίας θα καταρτιστεί και θα ψηφιστεί ο νόμος που θα το αντικαταστήσει, σύμφωνα με το CNN.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.