Quantcast
Παρέμβαση Τραμπ μέσω twitter διέσωσε την Επιτροπή Δεοντολογίας του Κογκρέσου - enikonomia.gr
share

Παρέμβαση Τραμπ μέσω twitter διέσωσε την Επιτροπή Δεοντολογίας του Κογκρέσου

δημοσιεύτηκε:

Λιγότερο από δύο ώρες χρειάστηκαν μετά την κριτική που άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, στους Ρεπουμπλικάνους που είναι μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφορικά με την πρωτοβουλία τους ν’ απογυμνώσουν την Επιτροπή Δεοντολογίας του Κογκρέσου από την αρμοδιότητα που έχει για τη διεξαγωγή ερευνών.

Οι κινήσεις των Ρεπουμπλικάνων έγιναν κατά την προετοιμασία της πρώτης ημέρας επίσημης λειτουργίας του Κογκρέσου υπό τη νέα του σύνθεση, ενώ τα σχέδιά τους τελικά ναυάγησαν μετά την παρέμβαση Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα “The Washington Post.”

Το άμεσο αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής είναι η διατήρηση της ανεξαρτησίας της επιτροπής, κάτι που επιθυμούσε τόσο ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, όσο και η ηγετική του ομάδα.

Ωστόσο, η τελική εξέλιξη της υπόθεσης αυτής αποδίδεται περισσότερο στην παρέμβαση του Τραμπ και λιγότερο στους χειρισμούς του Ράιαν. Παράλληλα, σημαντικό ρόλο φέρεται να έπαιξε και έκταση που προσέλαβε η δημοσιογραφική κάλυψη του θέματος.

Κατά την άποψη πολιτικών αναλυτών στην Ουάσιγκτον, η κίνηση του Τραμπ να “στοχεύσει” μέσω Twitter τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων για την προσπάθεια αποδυνάμωσης της επιτροπής δεοντολογίας δίνει ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα. Το μήνυμα αυτό εντοπίζεται στην προσπάθεια του εκλεγμένου προέδρου να εξακολουθήσει να δίνει φωνή στους υποστηρικτές του λεγόμενου “αντί-συστήματος” οι οποίοι τον υποστήριξαν στη διάρκεια των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα, όσο και τον έφεραν στην προεδρία των ΗΠΑ, σημειώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας “The Washington Post.”


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.