Quantcast
Κίνα: Στο 2,1% του ΑΕΠ οι δαπάνες για έρευνα και τεχνολογία το 2016 - enikonomia.gr
share

Κίνα: Στο 2,1% του ΑΕΠ οι δαπάνες για έρευνα και τεχνολογία το 2016

δημοσιεύτηκε:

Οι δαπάνες της Κίνας για έρευνα και ανάπτυξη (R&D) εκτιμάται ότι ανήλθαν το 2016 σε 1,54 τρισ. γιουάν (περίπου 223 δισ. δολάρια), ποσό που αντιστοιχεί στο 2,1% του ΑΕΠ της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Επιστήμης και Τεχνολογίας, Γουάν Γκανγκ.

Οι δαπάνες R&D του περασμένου έτους εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 9% σε σχέση με το 2015 και σε ποσοστό πάνω από το 78% έγιναν από επιχειρήσεις, δήλωσε ο Γουάν σε σημερινό εθνικό συνέδριο για την επιστήμη και την τεχνολογία. Όπως είπε, τα αρχικά στοιχεία έδειξαν ότι η αξία των τεχνολογικών συναλλαγών στην Κίνα ανήλθε σε πάνω από 1,14 τρισ. γιουάν και ότι η συμβολή της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας το 2016 αυξήθηκε στο 56,2% το 2016.

Ο Γουάν σημείωσε ότι η Κίνα είναι παγκόσμιος ηγέτης σε αιτήσεις για πατέντες ευρεσιτεχνίας, βρισκόμενη στην τρίτη θέση, με περισσότερες από ένα εκατομμύριο τέτοιες πατέντες. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Κίνα έχει αρχίσει να εργάζεται στην υλοποίηση σχεδίων βασικών προγραμμάτων, που έχουν σχέση με την κβαντική επικοινωνία και τους υπολογιστές, την επιστήμη του εγκέφαλου, σταθμούς σε βάθη της θάλασσας καθώς και την ολοκληρωμένη τεχνολογία διαστήματος – εδάφους. Ο Γουάν σημείωσε επίσης ότι άλλα προγράμματα, όπως αυτά της εξερεύνησης στα βάθη της γης και της τεχνητής ευφυΐας, βρίσκονται σε διαδικασία προώθησης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.